Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović
Navijači (foto: Košarkarska zveza Slovenije)
Navijači | (foto: Košarkarska zveza Slovenije)

Slovenija proti vrhu Evrope in sveta

| 08.09.2022, 14:59 Petra Stopar Alen Salihović

Slovenija te dni piše novo pravljico v kar dveh športih – odbojki in košarki. Prva je pred zgodovinskim nastopom v polfinalu svetovnega prvenstva, druga pa pred osmino finala eurobasketa na čelu z izjemnima Luko Dončićem in Goranom Dragićem.

Slovenska odbojkarska reprezentanca se je v polfinale svetovnega prvenstva uvrstila v polni dvorani navijačev v Stožicah, Ukrajino je premagala s 3 proti 1. Slovenski del prvenstva je s tem končan, sobotni polfinale proti Belgiji bo na Poljskem. Odbojkar Jan Kozamernik pravi, da ne bo pozabil nobene tekme v domovini.

Košarkarji Slovenije so medtem za prvo mesto v predtekmovanju eurobasketa premagali Francoze z 88 proti 82, kljub odsotnosti poškodovanega Mika Tobeyja, a ob veličastni predstavi Luke Dončića. Ta je dosegel 47 točk in postal drugi najboljši strelec na eni tekmi na evropskih prvenstvih. Zmaga je bila tudi vnovična okrepitev po nedeljskem porazu proti BiH, po katerem so se po mnenju kapetana Gorana Dragića igralci zbrali kot ekipa. Da so bili fantje prava ekipa in pokazali neverjetno borbenost, je povedal tudi selektor Aleksander Sekulić in dodal, da sta Luka in Goran znova dokazala, zakaj sta v ligi NBA tako cenjena.

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.