Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Tanja DominkoTanja Dominko
Navijači (foto: Košarkarska zveza Slovenije)
Navijači | (foto: Košarkarska zveza Slovenije)

Slovenija proti vrhu Evrope in sveta

| 08.09.2022, 14:59 Petra Stopar Alen Salihović

Slovenija te dni piše novo pravljico v kar dveh športih – odbojki in košarki. Prva je pred zgodovinskim nastopom v polfinalu svetovnega prvenstva, druga pa pred osmino finala eurobasketa na čelu z izjemnima Luko Dončićem in Goranom Dragićem.

Slovenska odbojkarska reprezentanca se je v polfinale svetovnega prvenstva uvrstila v polni dvorani navijačev v Stožicah, Ukrajino je premagala s 3 proti 1. Slovenski del prvenstva je s tem končan, sobotni polfinale proti Belgiji bo na Poljskem. Odbojkar Jan Kozamernik pravi, da ne bo pozabil nobene tekme v domovini.

Košarkarji Slovenije so medtem za prvo mesto v predtekmovanju eurobasketa premagali Francoze z 88 proti 82, kljub odsotnosti poškodovanega Mika Tobeyja, a ob veličastni predstavi Luke Dončića. Ta je dosegel 47 točk in postal drugi najboljši strelec na eni tekmi na evropskih prvenstvih. Zmaga je bila tudi vnovična okrepitev po nedeljskem porazu proti BiH, po katerem so se po mnenju kapetana Gorana Dragića igralci zbrali kot ekipa. Da so bili fantje prava ekipa in pokazali neverjetno borbenost, je povedal tudi selektor Aleksander Sekulić in dodal, da sta Luka in Goran znova dokazala, zakaj sta v ligi NBA tako cenjena.

Papež Frančišek v Kongu (photo: Vatican Media) Papež Frančišek v Kongu (photo: Vatican Media)

Papež Frančišek: Roke stran!

Več tisoč ljudi se je včeraj zbralo na ulicah in strehah hiš v Kinšasi ter tako pozdravilo papežev prihod v Kongo.

Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin (photo: GURS) Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin (photo: GURS)

Katastrski dohodek leti v nebo?

V zadnjih dneh smo v naše uredništvo prejeli nekaj klicev razburjenih lastnikov zemljišč, ki trdijo, da so v aplikaciji za Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin, za ...

Kdor je miren in srečen, ga imajo ljudje radi. (photo: Gino Crescoli / Pixabay  ) Kdor je miren in srečen, ga imajo ljudje radi. (photo: Gino Crescoli / Pixabay  )

Stres, potrtost, nemoč... ADIJO!

Kako se izkopati iz slabega razpoloženja, iz tesnobe ali stresa? Nasvet izkušene terapevtke je: »Pomagajte si s telesom!« Nevrologinja, doktorica Claudia Croos Müller je razvila metodo iz telesa v ...