Robert Božič
Andrej Jerman
Helena Križnik
Papež na vozičku (foto: Divisione Produzione Fotografica)
Papež na vozičku | (foto: Divisione Produzione Fotografica)

Vatikan odpovedal papeževo udeležbo na še enem dogodku

13.06.2022, 09:21 Marta Jerebič

Papež Frančišek zaradi težav s kolenom na praznik sv. Rešnjega telesa in krvi ne bo daroval svete maše in vodil procesije z Najsvetejšim, je sporočil Vatikan. Sveti oče se je sicer že pri včerajšnjem opoldanskem nagovoru opravičil, da je moral prestaviti obisk v Demokratični republiki Kongo in Južnem Sudanu, ki je bil predviden v začetku julija.

»Resnično obžalujem, da sem moral preložiti to potovanje, ki mi je zelo pri srcu. Skupaj molimo, da bi z Božjo pomočjo in zdravniško oskrbo čim prej lahko prišel med vas. Zaupajmo!«

Vatikanski tiskovni predstavnik Matteo Bruni je znova poudaril, da je potovanje samo prestavljeno, ne odpovedano. S pretiranim naporom bi papež namreč ogrozil rezultate fizioterapije.

Papež ima konec julija napovedano še eno mednarodno potovanje, in sicer v Kanado, kjer je v načrtu srečanje s staroselci, žrtvami zlorab v cerkvenih internatih in šolah. Kanadski škofje so v petek izrazili upanje, da bo papežu uspelo priti. Z Vatikanom se dogovarjajo, da bo vsako srečanje trajalo največ uro, da se papež ne bi preveč utrudil.

V septembru ima Frančišek načrtovano še potovanje v Kazahstan, kjer naj bi se udeležil konference voditeljev svetovnih religij. V sklopu tega bi lahko prišlo tudi do srečanja z moskovskim patriarhom Kirillom.  

24 ur molitve in posta za domovino bo pod geslom Naj nas poveže molitev! (photo: ARO) 24 ur molitve in posta za domovino bo pod geslom Naj nas poveže molitev! (photo: ARO)

V ŽIVO: 24 ur molitve in posta za domovino

Tudi letos, ob 31. obletnici samostojne slovenske države, Slovenci doma in po svetu vnovič ustvarjamo verigo molitve in posta za domovino, tokrat pod geslom »Naj nas poveže molitev!«. Molitev bodo ...

Družina vstopa v eno od rimskih bazilik (photo: Posnetek zaslona vabila na Svetovno srečanje družin) Družina vstopa v eno od rimskih bazilik (photo: Posnetek zaslona vabila na Svetovno srečanje družin)

Ulice Rima napolnilo družinsko veselje

V Rimu se bo nocoj začelo 10. Svetovno srečanje družin. Do nedelje bo dva tisoč predstavnikov z vsega sveta prisluhnilo pričevanjem in iskalo odgovore na sodobne izzive družine. Vodilna misel bo: ...

Prof. dr. Janez Zidar, specialist nevrologije z Natašo Ličen po oddaji na Radiu Ognjišče (photo: Rok Mihevc) Prof. dr. Janez Zidar, specialist nevrologije z Natašo Ličen po oddaji na Radiu Ognjišče (photo: Rok Mihevc)

Kaj povzroči bolezen ALS?

Vzroki za nastanek ALS niso znani, hipotez pa je več. Še pred leti se je zdelo, da je vzrok lahko en sam. Danes smo skoraj prepričani, da je vzrokov več in da jih je pri posameznem bolniku lahko ...