Damijana MedvedDamijana Medved
Jakob ČukJakob Čuk
Marta JerebičMarta Jerebič
Ritem srca 2022 (foto: AJ)
Ritem srca 2022 | (foto: AJ)

Ritem srca se vrača!

Festival Ritem srca | 29.04.2022, 07:31 Andrej Jerman Rok Mihevc

Ritem srca se vrača! V vsem svojem sijaju in dogajanju. To, da ga dve leti v živo ni bilo zaradi pandemije, nam verjetno ni treba posebej razlagati, saj skoraj ni tradicionalnega dogodka, ki ne bi bil odpovedan ali vsaj prestavljen.

Tisti »prvi« koronski Ritem srca oktobra 2020 smo speljali virtualno, na spletu in preko radijskih sprejemnikov brez občinstva. Kljub takšni izvedbi ste ga lepo sprejeli. Mogoče zato, ker smo ga prinesli prav k vam domov, da ste ga lahko spremljali v varnem zavetju domačih naslonjačev. Smo pa takrat res še bolj začutili, kako pomembno je občestvo in slavljenje Boga v skupnosti.

Posnetek Ritma srca 2020

Ko je bil čas za »drugi« koronski Ritem srca, ni kazalo prav dobro. Epidemija je bila v porastu, vladni ukrepi so bili precej zaostreni, pa tudi naša odgovornost do vašega zdravja je bila velika. Zato smo se odločili, da festival prestavimo na spomladanske mesece, ko naj bi bile razmere malo boljše.

Ritem srca
Ritem srca © Rok Mihevc

Festival sodobne krščanske glasbe Ritem srca bo na praznik Marije Pomagaj, v torek, 24. maja 2022, v Šentvidu v Ljubljani.

In zdaj so. In smo tu. In Ritem srca 2022 se vrača v stare tirnice. Z občinstvom in množico obrazov brez mask. No, čisto »po starem« vse ne bo. Največja sprememba bo prav prizorišče. Že nekaj časa smo se igrali z mislijo, da bi festival izvedli na prostem, pod milim nebom. K temu pa nas je zdaj spodbudila tudi korona in priporočila, da se dogodki izvedejo na prostem.

RITEM SRCA 2022

Festival sodobne krščanske glasbe Ritem srca bo na praznik Marije Pomagaj, v torek, 24. maja 2022, ob 19.30 na avditoriju med Osnovno šolo Alojzija Šuštarja in Škofijsko klasično gimnazijo v Šentvidu v Ljubljani. Računamo na topel majski večer in prijetno vzdušje, ki nam ga boste pomagali ustvariti tudi vi. V živo se nam bodo predstavili SPES, Franci Rotar, Svetnik, Brigita Pintar, Neža in Damjan Pančur, Nika Pirnat, Urška Šutar in Matej Šoklič.

Glavno festivalsko dogajanje se bo začelo ob 19.30 na glavnem odru, že pred tem pa bo od 17.30 naprej odprt t.i. "Open mic", mali akustični oder, ki bo namenjen obiskovalcem. Pravzaprav vsakemu, ki bi mogoče rad izvedel katero od znanih krščanskih popevk, ali se predstavil v lastni avtorski pesmi. Da bi se izognili morebitni gneči za mikrofonom, vsi zainteresirani, vabljeni, da se predhodno prijavite na ritem.srca@ognjisce.si. Prijavljeni bodo imeli prednost, ni pa predhodna prijava pogoj za sodelovanje.

Vstopnice v predprodaji si lahko priskrbite na eventim.si.

Želimo vam pokloniti dve uri duhovne glasbe in slavljenja, dve uri dobre in zdrave zabave.

Zato si želimo, da se nam pridružite!

Ritem srca 2019
Ritem srca © Rok Mihevc

Festival Ritem srca
Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar ) Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar )

VIDEO: Nekaj trenutkov si je vzel tudi za nas.

Slovenski misijonar Pedro Opeka nadaljuje z obiskom v domovini. Osrednji dogodek za vse, ki se želite srečati z njim, bo zvečer v Medvodah, prenašali ga bomo tudi na naši spletni strani. Opeko je ...

Širimo ljubezen z majhnimi dejanji.  (photo: NL) Širimo ljubezen z majhnimi dejanji.  (photo: NL)

Pismo za lepši dan

Ob Tednu Karitas spomnimo znova na projekte Mlade Karitas - young Caritas, ki odgovarjajo na različne potrebe ljudi. Miklavževi angelčki so večino daril že pomagali zbrati in zaviti, samo še ...