Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Petra StoparPetra Stopar
Prijetno prebiranje revije PRO! (foto: ARO)
Prijetno prebiranje revije PRO! | (foto: ARO)

Prelistaj novo revijo PRO!

Dogodki | 09.02.2022, 12:53 Mirjam Judež

Revija Prijatelji Radia Ognjišče (PRO) temelji na "dogodkih in odmevih", ki jih pripravljamo za vas iz leta v leto. Če malo pretiravam, bi "kazalo" lahko skoraj prepisali, dodali bi sveže zapise, fotografije in druge datume, pa je revija pripravljena. Tudi v »običajnih časih« ne gre tako enostavno. V času korone pa sploh!

Kar nekaj dogodkov zaradi razmer nismo izpeljali. O čem bomo torej pisali? Direktor nas je previdno spodbujal, naj se odločimo za manjši obseg revije. To pa že ne! Pred vami za 8 strani debelejša revija od prejšnjih, saj vam imamo veliko povedati. Saj veste, tudi z druge strani! Vsak teden gostimo toliko zanimivih ljudi, da bi revijo PRO lahko izdajali prav vsak mesec (samo potem bi morali še koga na novo zaposliti :)).

Nismo še tam, radio je še vedno naša glavna skrb, a kljub temu z veseljem dvakrat letno pripravljamo tudi revijo PRO. Želimo si, da ne bi bila branje le za naše Prijatelje Radia Ognjišče, temveč tudi za vse ostale, ki nas poslušate in vaše družinske člane.

V začetku leta smo se odločili, da bomo zaradi hitre širitve različice omikron v Šentvidu fizično prisotni čim manj, da zaradi virusa, ki bi lahko zavel v radijskih prostorih, ne bi bilo onemogočeno izvajanje radijskega programa. Tako precej delamo od doma. Za našega Andreja Jermana, ki je tole oblikovalsko sestavil skupaj, je bil to svojevrsten izziv, saj ima doma štiri predšolske otroke, zadnji član pa se jim je pridružil prav pred kratkim. Naše spalnice, dnevne in druge sobe so postale pisarne. Službe so še bolj postale del naših vsakodnevnih življenj …

Lahko nergamo, kako nam je težko v teh "drugačnih" časih, kako je šolanje, delo od doma naporno, lahko smo pa hvaležni, da je kaj takega sploh mogoče. Ne zanikamo temnih plati koronačasa, osamljenosti starejših, ki so bili že prej veliko sami, stisk otrok, mladostnikov, nasilja v družinah. A obstaja precejšen del populacije, ki se je s tem časom prav dobro spopadel in iz njega vzel veliko dobrega.

Dr. Kristijan Musek Lešnik je v eni od naših Svetovalnic dejal, da včasih kar pretiravamo v zvezi z usodnostjo tega obdobja. Generacije pred nami so doživljale mnogo bolj travmatične situacije. »Bolj ko usmerjamo fokus na lepe stvari, več lepih stvari bomo okrog sebe opazili in bolj se nam bo zdel svet lep. To je majhna čarovnija, ki jo lahko naredi vsak pri sebi. Če iščemo več dobrega, pozitivnega, bomo na koncu ugotovili, da je to nalezljiva stvar.« Sprejmemo izziv?

Na Radiu Ognjišče ne bomo tarnali. Ni nam hudega. Lepo nam je, ko smo skupaj, in povezani ostajamo tudi na daljavo med sabo in skupaj z vami. Veseli smo, da nam število poslušalcev v zadnjih mesecih raste. Tako dolgo smo "sedeli" na 7. mestu, zdaj pa smo se končno odlepili in pristali na 5. mestu. Številka poslušalcev še kar raste. Naj ostane tako! To nam je v spodbudo in mali dokaz, da se trudimo v pravo smer. Pa še komu povejte za nas, ga povabite k poslušanju in spletnemu listanju revije!

Želimo vam prijetno branje.

 

Dogodki
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.