Štefan IskraŠtefan Iskra
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Petra StoparPetra Stopar
Nekdanji minister Ingo Pasch (foto: Rok Mihevc)
Nekdanji minister Ingo Pasch | (foto: Rok Mihevc)

Umrl minister v prvi vladi Ingo Paš

Slovenija | 08.12.2021, 12:20 Rok Mihevc

V 81. letu starosti je umrl Ingo Paš, minister v prvi vladi v samostojni Sloveniji, so sporočili iz družinskega kroga. Bil je odvetnik, sodni tolmač, ustanovitelj in dolgoletni predsednik Zbornice za razvoj slovenskega zasebnega varovanja ter publicist.

Ingo Paš, s polnim imenom Ingo Falk Pasch Wallersberg, je bil v prvi vladi minister za turizem in gostinstvo, bil je tudi eden vodilnih članov Liberalne stranke (LS), ki jo je vodil Vitomir Gros. V novejšem času se je na političnem parketu pojavil marca 2018, ko se je v Ljubljani udeležil podpisa dogovora med stranko Glas za otroke in družine ter Novo ljudsko stranko Slovenije o skupnem nastopu na volitvah v okviru koalicije Združena desnica.Dolga leta je bil Paš dejaven predvsem na področju razvoja slovenskega zasebnega varovanja v okviru istoimenske zbornice ter na področju oblikovanja zakonodaje s tega področja.

Ingo Paš
Ingo Paš © STA

Kot otrok je okušal komunistični režim v Sloveniji. Gotove smrti so ga rešile srečne okoliščine in dobri ljudje. Njegovo pretresljivo izpoved smo slišali v oddaji Naš gost.

Slovenija
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.