Damijana MedvedDamijana Medved
Matej KržišnikMatej Kržišnik
Marjana DebevecMarjana Debevec
Blagoslov kapelica sv. Barbare v dekanskem predoru drugega tira (foto: Kolektor gradbeništvo)
Blagoslov kapelica sv. Barbare v dekanskem predoru drugega tira | (foto: Kolektor gradbeništvo)

V dekanskem predoru drugega tira postavili kapelico Sv. Barbare

Slovenija | 28.10.2021, 07:40 Marta Jerebič Rok Mihevc

V dekanskem predoru, ki bo s 3,8 kilometra najdaljši predor železniške proge na spodnjem odseku drugega tira Divača-Koper, so v torek postavili kapelico sv. Barbare, zavetnice predorskih delavcev.

Kip Sv. Barbare je na krajši slovesnosti blagoslovil koprski škof Jurij Bizjak, ki je opozoril, da imamo ljudje veliko nitk v svojih rokah in sami peljemo svojo usodo, da pa kakšne nitke vsake toliko bežijo. „Naš današnji namen je, da bi tudi te nitke, ki jih nimamo tako trdno v rokah, peljale v pravo smer,“ je pojasnil.

© Kolektor Koling

Tudi Kristjan Mugerli, direktor Kolektorja CPG, ki je vodilni partner v konzorciju projekta drugi tir, je izrazil prepričanje, da bo postavitev kapelice služila svojemu namenu in da bo poleg predorskih delavcev varovala "vse, ki bdimo, dihamo in živimo s tem največjim in nazahtevnejšim infrastrukturnim projektom". Generalni direktor družbe 2TDK Pavle Hevka je spomnil, da je kapelica postavljena ob izstopu zadnjega predora v smeri proti Luki Koper, "zaradi katere je nujnost izgradnje drugega tira še toliko bolj upravičena".

© Kolektor Koling

© Kolektor Koling

Kapelica sv. Barbare
Kapelica sv. Barbare © Kolektor Koling

Slovenija
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Eva Golob (photo: ZSPM) Eva Golob (photo: ZSPM)

Eva Golob: Ponosni na podeželske korenine

»Vsako leto pripravimo zelo pester program skozi celo leto in številni naši dogodki so tradicionalni. Eden takih je državni kviz Mladi in kmetijstvo, ki bo (danes) v Velikih Laščah potekal že ...

O avtorju