Mateja SubotičanecMateja Subotičanec
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Dijakinje z videom sporočajo, da zmoremo.  (foto: Osebni arhiv)
Dijakinje z videom sporočajo, da zmoremo. | (foto: Osebni arhiv)

Dijaki sporočajo: Zmoremo!

Slovenija | 12.04.2021, 13:27 Nataša Ličen

Na Radio Ognjišče je pisala dijakinja Gaja Viler, ki obiskuje program predšolske vzgoje na Srednji šoli v Izoli. Pred tretjo ustavitvijo javnega življenja, zaradi upočasnitve širjenja virusa, so s sošolkami in pod vodstvom profesorice Gabrijele Kukovec Pribac, staknile glave in se podpisale pod projekt, ki v družbo prinaša luč upanja.

Ker jim je mar
S sošolkami ( Urško Erman, Tajo Langus, Marino Golubar, Andrejo Samaržija, Enejo Božič, Veroniko De Faveri, Evo Furlanič, Aleksio Mišan, Valerijo Miklobušec) so vstopile v projekt in naredile videospot s sporočilom, da nikoli ne smemo obupati in hkrati, da imamo vedno nekoga ob sebi. Želijo si, da bi njihovo delo risalo nasmehe na obrazu.

Zgodba videospota je:
»Začelo se je seveda s pandemijo. Kot vsem, so tudi nam nekateri dnevi težji in rešitev ni vedno pred našimi očmi. Poskušale smo ohranjati pozitivno energijo, kljub vsemu. Torej, če je nam težko, ki že znamo poskrbeti zase, kako mora biti otrokom? Tu je v zgodbo vstopila profesorica Gabrijela Kukovec Pribac. Imela je idejo za vzpodbudo otrok, skozi glasbo. Rade ustvarjamo in glasba nas vedno spremlja, in ko je profesorica pristopila do nas s to idejo, se nas je polovica razreda takoj strinjala in želela sodelovati. Tako je ena izmed deklet napisala pesem, druga scenarij in prišel je čas za snemanje. Resnično upamo, da se bo ta pesem dotaknila vseh, ki to pozitivno sporočilo potrebujejo, da pri otrocih nasmeh in veselje znova zaživita in jih ne zapustita.«

Povezava na video: https://youtu.be/00F1oBo_hLU

Slovenija