Mateja SubotičanecMateja Subotičanec
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
7. misijonski poggvorni večer je potekal na daljavo (foto: Marko Zupan)
7. misijonski poggvorni večer je potekal na daljavo | (foto: Marko Zupan)

Slišali bomo: »Ma dejmi roko in pejdi z mano!«

Radijski misijon 2021 | 27.03.2021, 21:47 Robert Božič

Naslov 7. dne radijskega misijona »Ne bom umrl!« se dotika večnosti. Jutri bo cvetna nedelja Gospodovega trpljenja, stopamo v veliki teden, zaznamovan z razmišljanjem o trpljenju in žrtvi našega Odrešenika in misli se nam ustavljajo tudi ob našem trpljenju in trpljenju bližnjih. A velika noč se »konča » z vstajenjem.

Vse to so bile teme, ki smo se jih na več načinov dotaknili v nocojšnjem sklepnem misijonskem pogovornem večeru. Jože Bartolj je gostil župnika Koprske župnije svetega Marka in vikarja koprske škofije za pastoralo Ervina Mozetiča in pa zakonca Simona in Natašo Jerebic, iz Lipovcev v Prekmurju.

Večer se je začel s pričevanjem o težki nesreči, ki je posegla v idilično družinsko življenje družine Jerebic:

»Božič 2017 je bil sicer lep dan, ki pa se je v hipu spremenil v grozo. Eli, drugorojenki v družini s štirimi otroki, so izpolnili željo po jahanju. A med jahanjem se je konj pognal v sunkovit galop in Ela je grdo padla s konja in se udarila v glavo. Obležala je nezavestna. Takrat trinajstletno Elo so odpeljali na urgenco v Mursko Soboto, oče Simon jo je v naročju prinesel zdravstvenemu osebju ...«

Vabljeni, da prisluhnete celotnemu pričevanju in pogovoru o različnih vidikih dogajanja ter pomenu molitve v našem življenju.

Nataša Jerebic: »Mir je prišel, ko sem rekla, zgodi naj se tvoja volja...«

»Molitev je izrednega pomena, tako v pričakovanju ozdravite, kot v sprejemanju tega, kar Bog želi. Jaz sem namreč prepričan, da nam Bog vedno da dobro, in tisto, kar je dobro za nas ... Jaz sem moral staršem povedati, da je moj brat, star 40 let umrl. Šel je spat in zaspal, prej ni bil nič bolan. In moje starše je držala gor molitev, da sta sprejela božjo voljo, čeprav je to težko razumeti.«

"Tisti, ki je bolj jokal, je molil naprej!"

»Lahko povem, kaj smo celo noč počeli. Celo noč smo odpirali in brali sveto pismo. In tisti, ki je bolj jokal, tisti je bral in molil naprej ... Molitev in vera ti da upanje,« je ob prvem delu pričevanja zakoncev Jerebic pokomentiral Ervin Mozetič.

V pogovor so se s svojimi zgodbami vključevali tudi poslušalci, in nastal je zanimiv pogled na različne vidike sprejemanja težkih dogodkov, ki se zgodijo v našem življenju.

Radijski misijon 2021