Petra StoparPetra Stopar
Družina Ovsenik (foto: Tina Dokl / Gorenjski glas)
Družina Ovsenik | (foto: Tina Dokl / Gorenjski glas)

VIDEO: Znamo biti skupaj v skupnosti?

Radijski misijon 2021 | 21.03.2021, 17:55 Matjaž Merljak

Rdeča nit prvega dne Radijskega misijona je misel »Biti skupaj«. Je v družinski skupnosti dovolj le govoriti, da si je dobro vzeti čas zase? Na to vprašanje sta v malem nagovoru razmišljala zakonca Darja in Tomaž Ovsenik.


"Želja po bližini je položena globoko v nas in iz tega izhaja vse, kar v odnosih nastaja," pravi Darja. Kot zakonca sta rada skupaj in z vsakim otrokom je bila ta želja še večja, ker se čas za odnos deli. Tomaž se z veseljem spominja njunih prvih trenutkov, hkrati pa mu je lepo, ker je ta občutek še vedno prisoten. Vsako jutro se z veseljem objameta in to po toliko letih skupne hoje in zakona ter to dnevno uresničujeta. Povedala sta še, kako pomembno je ne le govoriti, ampak si dejansko vzeti čas za zakon ter to dati na prioritetno lestvico.

Družina Ovsenik
Družina Ovsenik © osebni arhiv

Spregovorili smo tudi o bratstvu med njunimi sinovi. Tako učijo biti skupaj in deliti dobrine, sta naglasila Darja in Tomaž ter dodala: "V bratstvu je tudi veliko rivalstva, a je po eni strani zdravo, saj se tako učijo postaviti se na svoje mesto na tem svetu, ga iščejo in uveljavljajo."

Tomaž in Darja Ovsenik
Tomaž in Darja Ovsenik © posnetek zaslona

DARJA in TOMAŽ OVSENIK

Po treh letih truda že skoraj obupala, da bosta starša, nato se jima je v manj kot petih letih rodilo pet otrok, od tega dvakrat dvojčka. Najstarejši je Nace, sledita Bine in Jakob ter Cene in Matevž. Darja je diplomirana slovenistka in geografinja, kruh si je služila tudi z novinarstvom, Tomaž je strokovnjak za IT orodja in marketing.

Darja in Tomaž ter tudi p. Igor Salmič bodo z nami tudi v pogovornem večeru ob 20h, ko k sodelovanju vabimo tudi vas. Misijonske vsebine pa boste našli tudi v avdio arhivu na spletni strani našega radia, na voljo so vam tudi v obliki podcasta.

Vas zanima vsebina prihodnjih dni? Preverite tukaj. 

Radijski misijon 2021
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.

O avtorju