Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović
 (foto: Jianning Zheng / Pixabay )
| (foto: Jianning Zheng / Pixabay )

Tvoja dobrota je velika kakor tvoja moč - nov teden in mesec na Radiu Ognjišče.

Dogodki | 01.03.2021, 13:20 Tadej Sadar

S temi besedami je papež Frančišek zaključil apostolsko pismo "Patris corde", v katerem je zaupal, da že več kot štirideset let vsak dan moli k sv. Jožefu. Lani na Brezmadežno je tudi razglasil "posebno Leto svetega Jožefa."

Vstopili smo v mesec sv. Jožefa, ki ima letos ob letu tega svetnika, ki je tudi zavetnik vesoljne Cerkve, še posebno težo.

Marec je tudi mesec, ko nas čaka radijski misijon in misijonarji že pridno prihajajo v naše prostore in snemajo nagovore. S prvim dnem v mesecu se je zamenjalo tudi ime pri Duhovni misli. Zahvala za nazaj velja p. Marjanu Čudnu, od danes naprej pa bo z nami, pred zvonjenjem ob 7h in 12h, Tomaž Kete, župnik na Mostu na Soči. V tem tednu pa bo papež Frančišek obiskal Irak.

To so večji poudarki prihodnjih dni, ki bodo zaznamovali tudi program Radia Ognjišče. Če pogledamo oddaje, ki imajo tedensko rotacijo, pa imena oddaj in gostov kažejo tako: danes popoldne bo v oddaji Spoznanje več, predsodek manj z nami dr. Ivan Štuhec, jutri zvečer bo na vrsti Družinska kateheza, v sobotni oddaji Za življenje bo za vaša vprašanja na voljo p. Christian Gostečnik, v nedeljo zvečer pa lahko prisluhnete Nedeljskemu klepetu.

Dogodki
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Eva Golob (photo: ZSPM) Eva Golob (photo: ZSPM)

Eva Golob: Ponosni na podeželske korenine

»Vsako leto pripravimo zelo pester program skozi celo leto in številni naši dogodki so tradicionalni. Eden takih je državni kviz Mladi in kmetijstvo, ki bo (danes) v Velikih Laščah potekal že ...