Mateja SubotičanecMateja Subotičanec
Marko ZupanMarko Zupan
Tone GorjupTone Gorjup
Krsta pokojnega škofa Smeja (foto: Posnetek zaslona)
Krsta pokojnega škofa Smeja | (foto: Posnetek zaslona)

Pogrebno slovo škofa msgr. dr. Jožefa Smeja

Cerkev na Slovenskem | 24.11.2020, 13:07 Rok Mihevc

Na vigilijo praznika Kristusa Kralja vesoljstva, 21. novembra, je odšel v večnost upokojeni mariborski pomožni škof msgr. dr. Jožef Smej. Za mariborskega pomožnega škofa je bil imenovan 25. aprila 1983, posvečen pa 23. maja istega leta. 18. junija 2009 se je upokojil. Njegovo škofovsko geslo se je glasilo: »Milosti polna, spomni se«.

Pogreb je zaradi veljavnih ukrepov proti širjenju novega koronavirusa v ožjem krogu, v njegovi rojstni župniji Bogojini.

Pogrebno slovo škofa Smeja z mašo zadušnico  neposredno prenašamo na valovih Radia Ognjišče, video prenos pa boste lahko spremljali na naši spletni strani in našem Facebook profilu.

Mariborska nadškofija sporoča, da je posebna spominska slovesnost načrtovana za čas, ko bodo izredne razmere odpravljene.

Cerkev na Slovenskem
Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih) Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih)

Kakšno popotnico Stični mladih daje Borut Pahor?

Le še nekaj ur nas loči do največjega dogodka za katoliško mladino pri nas, Stične mladih. Da gre za zelo pomemben dogodek, priča tudi dejstvo, da se dogodka zadnja leta udeležujejo tudi ...

Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL) Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL)

Ta zemlja ni konec, na njej le kampiramo.

Vera je predaja, pravi Luka Modic, začne se, ko prepustimo Bogu, da deluje v nas in vodi naše življenje. "Ko rečemo: "Zgodi se", Bog položi v nas seme, ki se počasi razvija. Tudi vera se mora ...

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...