Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović
Peter Čemažar (foto: Posnetek zaslona)
Peter Čemažar | (foto: Posnetek zaslona)

VIDEO: Diakon Peter Čemažar: V meni se je odvijal boj

Duhovnost | 21.11.2020, 06:24 Rok Mihevc

Diakon je pripravnik za duhovniški poklic, ki je prejel zadnji red pred mašniškim posvečenjem. Tudi to stopnjo želi Komisija za pastoralno duhovnost in nove duhovne poklice predstaviti s kratkim video filmom.

Peter Čemažar iz župnije Ljubljana Ježica je diakonsko posvečenje prejel junija. Je v šestem letniku ljubljanskega bogoslovnega semenišča. »Svet je prav zdaj zelo lačen Boga in vesel sem, da lahko vsaj malo pomagam pri tem, da bi kdo spoznal tisto, kar je bilo podarjeno meni,« je ena izmed njegovih misli iz kratkega filma.

Poglejte njegovo pričevanje.

Duhovnost, Pozitiva
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...