Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Marta JerebičMarta Jerebič
Tilen Oberwalder Zupanc (foto: Posnetek zaslona)
Tilen Oberwalder Zupanc | (foto: Posnetek zaslona)

VIDEO: Tilen O. Zupanc: Ključno je bilo veselje

Cerkev na Slovenskem | 17.11.2020, 17:24 Rok Mihevc

Kako predstaviti duhovne poklice in pritegniti pozornost vseh, ki čutijo, da jih Bog vabi v duhovništvo? To se sprašuje Komisija za pastoralo duhovnosti in nove duhovne poklice, med drugimi tudi duhovnik Jure Ferlež, ki vso zadevo vodi. Pa je prišel na na idejo o kratkih video pričevanjih.

»Spomnil sem se nekega pogovora v mladinski skupini. Tam so mi mladi, ki jih tudi najbolj nagovarjamo, povedali, da najraje gledajo kratke filme, do 2 minuti dolge. Toliko še zdržijo, preden preklopijo. In sem si rekel, to je to,« svojo idejo za naš radio opisuje župnik župnije Dob Jure Ferlež. Tako je k sodelovanju povabil 10 različnih duhovnih poklicev, ki na svoj način spregovorijo o svojem iskanju in poslanstvu.

Snemanje in pripravo filmov je prevzel David Sipoš z ekipo. Vsebino nagovora je pripravil vsak pričevalec sam. Vsak torek je na Youtube kanalu Duhovni poklici premiera enega izmed 10 filmčkov. Prestavljamo prvega, to je novomašnik Tilen Oberwalder Zupanc, trenutno kaplan v Litiji. »Na koncu je bilo ključno veselje,« pričuje v posnetku. 

Cerkev na Slovenskem, Duhovnost, Pozitiva
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.