Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Marta JerebičMarta Jerebič
Z nakupom festivalskega albuma podpirate sodobno krščansko glasbo (foto: Pixabay)
Z nakupom festivalskega albuma podpirate sodobno krščansko glasbo | (foto: Pixabay)

Podprite drugačno glasbo

Duhovnost | 28.10.2020, 18:11 Rok Mihevc Andrej Jerman

»Blizu. Moj Dom. Zašepetaj. Daj mi piti. Ostani. Novi svet.« To so naslovi novih pesmi letošnjega festivala Ritem srca. Sporočilne in upanja polne pesmi so zdaj dostopne tudi na spletu.

Festival je zaradi znanih razmer letos potekal v drugačni obliki in nekoliko skrčeni zasedbi. Kljub temu pa z veseljem sporočamo, da je ob dogodku izšel tudi digitalni album festivala Ritem srca 2020, na katerem najdete vseh 6 novih pesmi. Z njimi so se predstavili Jera in Miha Novak, Brigita Pintar, Neža in Damjan Pančur, skupina Svetnik, Angelika Jakolič in skupina SPES.

Na Radiu Ognjišče podpiramo sodobno krščansko glasbo, tudi s takšnim projektom, kot je festival Ritem srca. Vabljeni, da z nakupom festivalskega albuma to naredite tudi vi. Album je za poslušanje in nakup dostopen prek spletnih ponudnikov pretočne glasbe Apple MusicDeezerSpotify, Youtube Music. Z nakupom izražate podporo tako festivalu kot vsem avtorjem in izvajalcem.

 

Naslovnica letošnjega albuma
Naslovnica letošnjega albuma © Andrej Jerman



Duhovnost, Pozitiva
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.