Jure SešekJure Sešek
Aleš KarbaAleš Karba
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Molimo rožni venec! (foto: Izidor Šček)
Molimo rožni venec! | (foto: Izidor Šček)

Povežimo se v molitvi rožnega venca!

Dogodki | 19.10.2020, 21:16 msgr. Franci Trstenjak

Kadarkoli so otroci v stiski, se zatečejo k materi. Tako je zapisal blaženi škof Anton Martin Slomšek. In v duhu njegovih besed v oktobru hitimo k naši skupni Materi. V stiski zaradi koronovirusa in drugih bolezni, zaradi mnogih težav in zapletov znotraj naroda in države, v stiski zaradi stanja duha, ki nas vleče k tlom in ne v višave, v stiski .... Mnoge so, zato je toliko bolj potrebna molitev. Potrebna molitev rožnega venca, ki nam ga je naročala Božja Mati Marija v mnogih svojih prikazanjih.

Na lastni koži doživljamo resničnost besed, ki jih je izrekel papež smehljaja - Janez Pavel I., da „je svet je na slabi poti, ker je na njem več spopadov kakor molitev ..." Pri nas sicer ni spopadov z orožjem, jih pa je zelo veliko in preveč z govorico, s pisano in izgovorjeno, ki puščajo za seboj strahotne posledice.

Vsi to čutimo, zaradi tega se jezimo in nergamo, pa po Slomškovo tudi križem roke držimo, ker mislimo, da nič ne moremo spremeniti. Vendar smo v zmoti, ker ne verjamemo v moč molitve, ki dela čudeže. A da bi ponovno verjeli, je potrebno začeti moliti, potrebno je ponovno vzljubiti in zasidrati v življenje rožni venec ter z njim vztrajati in se ne naveličati.

Molimo skupaj!

Po tem, ko je vlada razglasila epidemijo, smo se radijski sodelavci odločili, da jutranjemu rožnemu vencu (ob 5.00 v radijskem programu) in večernemu po prenosu svete maše, dodamo še molitev na našem FB profilu, da v krog molilcev pritegnemo in zanjo navdušimo še FB obiskovalce. Tako bo vsak dan od 20. oktobra naprej (do 31. oktobra) ob 8.30 molitev rožnega venca s prenosom na radijskem FB profilu.

Molitev bo "v živo". Nekaj sodelavcev bo molilo v naši radijski kapeli sv. p. Pija in sv. Matere Terezije iz Kalkute. Vabimo vas, da se nam pridružite, saj vemo, da je včasih težko sam moliti. Naša molitev rožnega venca bo majhen kamenček v mozaiku vseh duhovnih ponudb, ki jih dajejo mnogi duhovniki po Sloveniji.

Dogodki
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...