Petra StoparPetra Stopar
Ellie Button (foto: Facebook)
Ellie Button | (foto: Facebook)

Ellie Buttin: Bog ne potrebuje moje popolnosti

Duhovnost | 20.08.2020, 11:06 Andrej Jerman Rok Mihevc

V tokratni oddaji Ritem srca smo predstavili angleško kantavtorico Ellie Button. Leta 2018 je izdala svoj prvenec z naslovom “Arise”, v preteklih dneh pa je izšel njen drugi album “My Beautiful Child" – Moj prečudoviti otrok.

Album je nastal in bil posnet v Moldaviji, kjer je Ellie skupaj z možem Timom zadnja leta preživljala kot misijonarka. Glavna tema albuma je, kot daje slutiti že naslov, Božja ljubezen do nas, njegovih otrok in o tem poje tudi naslovna pesem prihajajočega albuma – My Beautiful Child o kateri Ellie pravi: "V življenju se velikokrat doživljamo strah in brezup ... ta pesem pa govori o nasprotju o Bogu in njegovi ljubezni do nas. In razmišljanje o tem, nam lahko pomaga, da se zavemo, kdo smo in da je strah odveč, saj smo Njegovi."


Ellie Button prihaja iz glasbene družine iz kraja Maldon v angleškem okrožju Essex, torej na jugozahodu Združenega kraljestva. Že od malih nog je kazala ljubezen do petja in vedela je, da kakršna koli bo že njena življenska pot, bo petje del te poti. Z 18 leti se je vpisala na tečaj glasbenega teatra in kmalu po tem tudi dobila naslovno vlogo v muzikalu Luv Esther. Nedolgo za tem je spoznala svojega moža Tima in se po poroki z njim preselila v Portsmouth. V tistem času se je nekoliko odmaknila od glasbenega teatra ter se začela posvečati pisanju in izvajanju lastne glasbe.

Sporočilo pesmi "Not A Mistake" – Nisi napaka, je, da je vsak izmed nas poseben in neizmerno vreden ... saj smo vsi otroci Boga.


Album je nastajal in bil posnet v Moldaviji kamor se je Ellie skupaj z možem Timom podala na 16-mesečni misijon. Na albumu tako igrajo sami moldavski profesionalni glasbeniki, kar verjetno prispeva k nekoliko drugačnemu, sicer še vedno pop zvenu zgoščenke. Ellie dodaja, da so pesmi na albumu nastale iz osebne izkušnje, z željo, da bi navdihovale in dvigovale ljudi s sporočili vere, upanja in ljubezni.

"Catching Me" – Loviš me je pesem o Božji neskončni ljubezni. Elie pripoveduje: "Nastala je v času zmede in preizkušenj, ko nisem povsem razumela kaj se dogaja okoli mene. Do živega so mi prišla razočaranja, razni strahovi in pritiski ... vse dokler svojega pogleda nisem usmerila v Boga in se zavedela, da me On ne bo pustil pasti, ne da bi me ujel. In razumela sem, da ne potrebuje moje popolnosti in moje popolne molitve, saj sliši tudi tihe klice mojega srca".


Pesem "Dwelling Place" prinaša sporočilo Božje ljubezni. Ljubezni odprtih rok, ljubezni Očeta, ki nas kliče, da življenje živimo z Njim, da svoje oči in pogled usmerimo Vanj ... in stran od sebe.


Na koncu oddaje pa smo prisluhnili pesmi After All. Posebna je zato, ker v njej ob Elli Button lahko slišimo tudi 16 člansko godalno zasedbo tamkajšnjih simfonikov.

Duhovnost, Ritem srca, Pozitiva
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.