Blaž LesnikBlaž Lesnik
Andrej NovljanAndrej Novljan
Petra StoparPetra Stopar
En del radijske ekipe: Nataša in Matjaž, stric in teta v ozadju pa Marko in Lidija (foto: Rok Mihevc)
En del radijske ekipe: Nataša in Matjaž, stric in teta v ozadju pa Marko in Lidija | (foto: Rok Mihevc)

Radio Ognjišče v Bohinju!

Slovenija | 30.07.2020, 13:58 Robert Božič Matjaž Merljak Rok Mihevc

Od začetka oddajanja, junija leta 1994, si prizadevamo, da bi bil naš program in veselo sporočilo evangelija slišno v vsakem slovenskem domu. Številni ste nas klicali in nam pisali, da bi radi poslušali naše informativne, izobraževalne in zabavne oddaje, se nam pridružili pri molitvi rožnega venca ali sodelovali pri prenosih svetih maš. Našo oddajniško mrežo smo postopoma dograjevali in širili. Pri tem smo bili odvisni tudi od razpisov in dovoljenj države in njenih strokovnih organov. Po dvajsetih letih prizadevanj smo zdaj slišni tudi v Bohinju in danes se tega veselimo skupaj s tamkajšnjimi ljudmi.

Vabljeni k poslušanju programa, ki to popoldne nastaja v našem terenskem studiju v Bohinju. Tako bo vse do poznih večernih ur. Zgodbe, ki jih slišite, pa bodo v prihodnjih dneh še odmevale v našem programu in na spletu.

Prišel nas je pogledat še en bohinjski gospod, župnik Bohinjske Bistrice Janez Kapistran Burja.
Prišel nas je pogledat še en bohinjski gospod, župnik Bohinjske Bistrice Janez Kapistran Burja. Vaša pridobitev frekvence je pravo olajšanje. © Rok Mihevc

V odddaji Via pozitiva smo gostili legendo Staneta Klemenca.

13:45 Dom sv. Martina

Jože Cerkovnik, direktor Zavoda sv. Martina pravi, da v tej hiši trenutno domuje 70 starejših stanovalcev, dobra polovica je domačinov, ostali pa prihajajo iz drugih krajev po Sloveniji. Prav ti so si želeli, da bi po preselitvi v dom lahko Radio Ognjišče še naprej poslušali, tako kot so ga v domačem kraju. »Hvaležni smo za vsa prizadevanja, vsem sodelavcem radia Ognjišče, da vas zdaj lahko dobro slišimo... Tudi sami smo se kot sopodpisniki vključili, tudi občina Bohinj je sodelovala ... in zdaj smo veseli, ker se dobro sliši... To je ena pot k normalnosti v naši družbi,« je še povedal Jože Cerkovnik.

Jože Cerkovnik
Jože Cerkovnik © Rok Mihevc

13:15 Martin Golob – župnik samo še nekaj ur

Župnik v Srednji vasi v Bohinju, ki se od teh krajev poslavlja in z obljubo pokorščine predstojnikom odhaja na novo župnijo, pravi, da je v pred cerkvico sv. Janeza Krstnika, ob bohinjskem jezeru pogosto zameditiral: »Sploh ob večerih, ko je sonce zahajalo za Komno, takole znotraj tega obzidja pred cerkvijo, s pogledom na jezero... čudoviti trenutki ... nekatri obiskovalci pravijo, da je tukaj taka »fajn energija«, stojimo pa na mestu, ki je bilo poseljeno že v rimskem času, arheološka izkopavanja pritrjujejo, da so se tukaj ljudje tukaj zbirali in očitno dobro počutili...«

Župnik Martin Golob
Župnik Martin Golob © Rok Mihevc

Matjaž se je župniku Martinu pa tudi vsem njegovim farankam in faranom zahvalil za vso podporo pri prizadevanjih, da bi bili valovi našega radia slišni tudi v Bohinjskem kotu.

Terenski studio pred cerkvijo v Ribčevem lazu
Terenski studio pred cerkvijo v Ribčevem lazu © Rok Mihevc

20 let je trajalo, da nas v Bohinju lahko dobro slišijo

Po dvajsetih letih prizadevanj smo zdaj slišni tudi v Bohinju. Ker bi se poslušalcem radi zahvalili za podporo in jim dali priložnost, da nas osebno spoznajo, smo se danes odpravili v to lepo dolino. V terenskem studiu pred cerkvico sv. Janeza Krstnika lahko viditee in slišite, kako nastaja naš program, sodelovali v oddajah, naročili glasbeno voščilo in se lahko tudi vpisali v družino podpornikov, Prijateljev Radia Ognjišče. Iz Bohinja bomo zvečer ob 19.00 tudi pripravili prenos delavniške svete maše, daroval jo bo župnik Martin Golob, ob 20.00 pa pride na vrsto še oddaja Ob radijskem ognjišču, ki bo prav tako potekala v živo.

Pozdraviti so nas prišli župnik iz Semiča Luka Zidanšek z mladimi.
Pozdraviti so nas prišli župnik iz Semiča Luka Zidanšek z mladimi. © Rok Mihevc

Zato, Bohinjke in Bohinjci in vsi, ki boste danes v Bohinju, vabljeni, da nas  obiščete pred cerkvico sv. Janeza Krstnika v Bohinju!

Če kdo, potem razumejo Bohinjci. Ko v kraj pride Radio OGNJIŠČE ♨️ se za njegovo normalno delovanje potrebuje drva. Saj veste, da greje.
Če kdo, potem razumejo Bohinjci. Ko v kraj pride Radio OGNJIŠČE ♨️ se za njegovo normalno delovanje potrebuje drva. Saj veste, da greje. © Rok Mihevc

 

 

Slovenija
Arhitekt Matic Suhadolc (photo: Jože Bartolj) Arhitekt Matic Suhadolc (photo: Jože Bartolj)

Matic Suhadolc – Naš gost

Naš gost je bil arhitekt Matic Suhadolc, ki je leta 2021 med drugim prejel odličje sv. Cirila in Metoda Slovenske škofovske konference za njegov izjemen doprinos na področju izgradnje in obnove ...

O avtorju