Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Marta JerebičMarta Jerebič
MJAV, Gašper Konec in Gregor Ravnik (foto: Rok Mihevc)
MJAV, Gašper Konec in Gregor Ravnik | (foto: Rok Mihevc)

Skupina MJAV, Gašper Konec in Gregor Ravnik v Petkovem večeru

Oddaje | 03.02.2020, 10:41 Rok Mihevc

Petkov večer je tokrat znova prinesel koncert v živo. Gostili smo vokalno-instrumentalno glasbeno skupino MJAV, pridružila sta se jima pianist Gašper Konec in pevec Gregor Ravnik. Foto in video utrinki sledijo ...

Maša, Jasmina in Ani prihajajo iz okolice Celja in obvladajo kar nekaj instrumentov: klavir, kitaro, bas kitaro, kahon, flavto in orgle. Ustvarjajo avtorsko glasbo in priredbe znanih slovenskih ter tujih pesmi. Nastopajo na koncertih, poslovnih zabavah, porokah, pogrebih in drugih dogodkih.

Skupina MJAV
Skupina MJAV © Tilyen Mucik

Videli in slišali smo jih že na elitnih festivalih Slovenska popevka in Melodije morja in sonca. Nastopile so tudi še na Gala koncertih Radia Ognjišče v Cankarjevem domu v Ljubljani. Rade tudi sodelujejo s slovenskimi glasbenki. Tako so pred kratkim skupaj s pevcem Gregorjem Ravnikom posnele ljubezensko poročno balado Vzamem te. Tokrat se bodo ob spremlajvi profesionalnih glasbenikov predstavile v živo pred obiskovalkami in obiskovalci v radijskem velikem studiu ter pred poslušalkami in poslušalci v neposrednem radijskem prenosu. Ker bo to koncert na predvečer kulturnega praznika, nam kakšna beseda o kulturi ne uide.

 

 

 

Oddaje
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.