Damijana Medved
Jakob Čuk
Tanja Dominko
Silva in Nace Volčič z darilno knjigo za papeža (foto: Operando.org)
Silva in Nace Volčič z darilno knjigo za papeža | (foto: Operando.org)

Podpisi podpore že pri papežu

20.02.2020, 15:18 Marta Jerebič

Društvo Operando, ki je v Sloveniji zbiralo podpise podpore papežu Frančišku, je prejšnji teden svetemu očetu izročilo knjigo z več kot 2200 podpisov podpore. V njej je zbranih tudi skoraj 180 izjav ljudi o tem, kaj si mislijo o njegovem delu in kako jih nagovarja. Delo društva in akcijo sta papežu ob robu splošne avdience predstavila Silva in Nace Volčič.

»Ni bilo sicer toliko časa, da bi se z njim prav na dolgo pogovarjala, je bilo pa pet minut dovolj, da sva mu prenesla naše glavno sporočilo in sicer: To je enoten glas vseh nas podpisnikov, da vas podpiramo, vam zaupamo in sledimo. Papež je bil vesel darila, tudi vidno ganjen. Zahvalil se nama je in to kar je bilo nama zelo pomembno, blagoslovil Operando in vse, ki so prispevali svoj podpis ali izjavo podpore. Tako kot si papež želi naše podpore in molitve, tako si tudi mi želimo njegovega blagoslova. Jaz sem prepričan, da nas bo spremljal pri nadaljnjem delu, sploh v tem času, ko se spet intenzivno pripravljamo na misijone,« je za Radio Ognjišče povedal Nace, ki se z ženo znova odpravlja v misijone v Peru.

Več o predaji darilne knjige in fotografije srečanja s papežem najdete na spletni strani operando.org.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Svet
Nadškof Stanislav Zore med sveto mašo za preganjane kristjane (photo: Katoliška Cerkev) Nadškof Stanislav Zore med sveto mašo za preganjane kristjane (photo: Katoliška Cerkev)

"Od kričanja do zažiganja je majhen korak"

Škof Anton Vovk ni zapadel v povprečnost in ni podlegel strahu, je pri sinočnji sveti maši ob 70. Obletnici njegovega zažiga poudaril nadškof Stanislav Zore. Vprašal se je, kako je človek zmožen ...