Slavi KoširSlavi Košir
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović
Množica mladih je slavila Boga (foto: Matic Dolenc)
Množica mladih je slavila Boga | (foto: Matic Dolenc)

VIDEO in FOTO: This is the day 2020 - Ko se Gospodarsko razstavišče spremeni v binkoštno dvorano

Duhovnost | 10.02.2020, 09:49 Rok Mihevc

V Marmorni dvorani Gospodarskega razstavišča v Ljubljani se je včeraj odvil koncert slavilne krščanske glasbe “This is the Day! (To je dan!) Roadshow Ljubljana”. Glavna nastopajoča sta sta bila Martin Smith in Noel Richards, svetovno znana izvajalca in pisca krščanske slavilne glasbe.

Poleg njiju so se na odru zvrstile slovenske glasbene skupine Abend, Svetnik in CheckPoint, hrvaški kitarist Andrej Grozdanov in madžarski glasbenik Pintér Béla. Del koncerta je bila tudi skupna molitev predstavnikov različnih krščanskih skupnosti: škof Franc Šuštar (Katoliška Cerkev), škof Leon Novak (Evangeličanska cerkev), Daniel Grabar (Binkoštna cerkev) in Steve Telzerow (Mednarodna krščanska skupnost). Na koncertu se je zbralo več kot 1100 obiskovalcev. Šlo je za prvi dogodek takih razsežnosti v Sloveniji saj do sedaj še nismo gostili svetovno znanega izvajalca krščanske glasbe.

Matevž Mehle, direktor Katoliške mladine: »Skupaj se je zbralo toliko različnih skupnosti. To je priložnost, ki je Slovenija še ni imela, da smo skupaj lahko zbranmi v slavljenju. Bogu hvala za polno Gospodarsko razstavišče. Kot smo brali v evangeliju, »vi ste luč sveta, sol zemlje«. Bog nas kliče, da postanemo drugačni. Da so naša dela dobra, da lahko drugi, ko vidijo nas, vidijo Boga Očeta.«

© Katoliška mladina

 

Izvajalci so udeležence popeljali v slavljenje Boga in s pesmimi ustvarili energično vzdušje. Ob skupinah Abend, CheckPoint, Svetnik ter pri Martinu Smitha je množica skupaj glasno prepevala. Glavni organizator koncerta je bila madžarska organizacija Ez az a nap!. S slovenske strani je koncert organizirala Katoliška mladina v sodelovanju s CheckPoint Maribor.

Martin Smith
Martin Smith © Katoliška mladina

Ez az a nap! je organizacija, katere poslanstvo je enkrat na leto zbrati ljudi različnih krščanskih skupnosti iz Madžarske in okolice, da skupaj slavijo Boga. Poleg glavnega dogodka v Budimpešti organizirajo tudi serijo drugih manjših dogodkov in koncertov. Koncert v Ljubljani je del večmesečne turneje "This is the day! Roadshow", ki od novembra poteka po različnih državah srednje Evrope, med drugim na Madžarskem in v Avstriji, naslednji koncerti pa se bodo odvili na Hrvaškem. Namen turneje je vse ljubitelje krščanske glasbe povabiti na letošnji jubilejni 20. koncert "This is the Day! Stadion 2020", ki bo 18. julija 2020 v Puskás Aréniv Budimpešti. Organizatorji si prizadevajo, da bi bil ta osrednji dogodek največje slavilno srečanje v srednjeevropskem prostoru. Iz Slovenije bo prevoz na "This is the Day! Stadion 2020" organiziran preko Katoliške mladine.

(vir: Katoliška mladina)

Tudi radijci smo bili na koncertu
Tudi radijci smo bili na koncertu

 
Duhovnost, Pozitiva
Skok čez Vršič na Mangart pa nazaj v Kranjsko goro. (photo: Rok Gajšek) Skok čez Vršič na Mangart pa nazaj v Kranjsko goro. (photo: Rok Gajšek)

Kriza srednjih let

Z vami bi rad delil nekaj misli in občutji, ki sem jih pri sebi zaznal v zadnjih dneh, tednih, mesecih pa jih, prosim, vzemite s ščepcem soli in kančkom humorja. Pred kratkim sem namreč praznoval ...

Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv) Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv)

Zakaj je glas pot, ki vodi do harmonije?

Natalija Hormuth je profesorica latinščine in francoščine, svetovalka za celostno življenje in zdravje, coaching za vodenje z vrednotami, coaching za zavestno uporabo svojega glasu in solo pevka.