Blaž LesnikBlaž Lesnik
Jakob ČukJakob Čuk
Alen SalihovićAlen Salihović
Ritem srca 2019 (foto: Rok Mihevc)
Ritem srca 2019

Odmev na Ritem srca: Nismo sami, saj je z nami naš Bog!

Festival Ritem srca | 13.10.2019, 11:53 Rok Mihevc

Kdor se je včeraj udeležil Ritma srca, bo vedel, o čem govoriva – to je dogodek, ki človeka dvigne, da se zave tistega, kar je v njem Božjega, to slavi ter se za to zahvaljuje Gospodu.

Festival vsako leto prav s to dodatno vrednostjo privablja ogromno udeležencev. O tem pričujejo tudi fotografije polne dvorane. Navdušujoče je bilo videti veliko število mladih, ki so zapolnili prostor pod odrom in do samega konca plesali pod njem. To je zagotovo dokaz, da je mladih v slovenski Cerkvi veliko in da si želijo slavljenja. Korenine torej so, četudi jih včasih ne vidimo.

Ritem srca je dogodek, kjer se ponovno srečujejo in spoznavajo vse generacije – stari, mladi, otroci, (mlade) družine, pari, zakonci … S tem krepimo drug drugega v veri, ki jo živimo v različnih okoljih. Festival je vse pesmi – nove in stare uspešnice sodobne krščanske glasbe – povezala v eno samo molitev in češčenje. Vsak udeleženec, poslušalec preko radijskih valov in tisti, ki je pričevanje o tem dogodku slišal od drugih, je lahko začutil, da je naša Cerkev živa in da nismo sami.

Ritem srca 2019, Andrej Jerman
Ritem srca 2019, Andrej Jerman © Rok Mihevc
Navdihujoče je bilo opazovati nastopajoče, ki so s svojo pesmijo pripovedovali o svoji izkušnji vere in z njo nagovarjali vse. Med skupnim prepevanjem in slavljenjem je bilo čutiti prisotnost Njega in milosti, ki nam jo namenja vsak dan. Da je to zelo velik dogodek za našo Cerkev, potrjuje številčna ekipa, ki vidno in včasih očem skrito, skrbi, da vse teče tako, kot mora. Z organizatorjem Andrejem Jermanom na čelu, so tu še vsi sodelavci Radia Ognjišče, ki so širili novico o tem, kako lepo se imamo in pomagali pri sami izvedbi, pa prostovoljci, ki so nas usmerjali, animirali ter na koncu počistili dvorano.

Nekaj posebnega je opazovati, kako se festival razvija vse od njegovih začetkov in kako je postal dogodek, kjer se preprosto ne sme manjkati. Radio Ognjišče s takšnimi dogodki, kot je Ritem srca, ogromno prispeva k temu, da imamo kristjani možnost vsaj en večer v letu nameniti slavljenju Boga s pesmijo, slišati kvalitetno glasbo in začutiti, da v svojem pričevanju vere nismo samo. Festival zagotovo bogati in poživi dogajanje v naši Cerkvi, predvsem pa daje vsakemu posamezniku priložnost, da se notranje umiri in združen z drugimi moli ter tako v samem bistvu postaja živo Kristusovo telo.

V pričakovanju naslednjega Ritma srca prihodnje leto, nam torej ostaja izkušnja povezanosti občestva, ki smo ga včeraj lahko močno občutili. In to je tisto, kar nas lahko polni skozi vsak dan. Nismo sami, saj je z nami naš Bog.

Ritem srca 2019
Ritem srca 2019 © Rok Mihevc

Festival Ritem srca
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...