Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Džemanje na Viču vsak četrtek  (foto: dzem.si)
Džemanje na Viču vsak četrtek | (foto: dzem.si)

Imaš minuto? Za džem?

Oddaje | 30.01.2020, 11:41 Nataša Ličen Marjan Bunič

Si študent? Nekdanji, zdajšnji ali prihodnji? Pa nimaš dovolj volje, časa ali poguma, da bi bil član pevskega zbora ali benda, bi pa rade volje skupaj z drugimi dobrimi ljudmi kaj zapel ali zaigral?

Druženje ob glasbi
Druženje ob glasbi © conce.si

Skupinsko muziciranje za študente je namenjeno prav tebi. Vsak četrtek so na Viču odprta vrata za skupno prepevanje in igranje.

Džem – skupinsko petje in muziciranje za študente in ostale mlade - na Viču

Nejc Podobnik: »Veliko sošolcev, prijateljev mi je reklo, da pogrešajo muziciranje. Nimajo časa za resnejšo zavezo s skupino, radi pa bi občasno peli, igrali in na to skušamo odgovoriti z »džemanjem na Viču. Vabljeni vsi, ki in ko imajo čas in imajo seveda radi glasbo.«

Glasbena hiša Čonce
Glasbena hiša Čonce © conce.si

Kaj pa se poje?
Program sooblikujejo vsi zbrani, srečanja vodi pedagog Blaž Podobnik. Lahko hodiš redno, lahko pa se tudi samo kdaj oglasiš.

Poleg muziciranja bo čas tudi za sproščeno druženje ob čaju in piškotih ( in ob tem, kar ti prineseš :)

Blaž Podobnik: »Nekaj instrumentov že imamo, vsak pa dobrodošel, da s seboj prinese tudi svoje. Nekateri bodo raje prepevali." V Antonovem Domu na Viču deluje tudi Glasbena hiša Čonce.

Glasba združuje in poživlja
Glasba združuje in poživlja © pixabay

Če te zanima, se na »fejsu« pridruži skupini »Džem na Viču«, »polajkaj« »Čonce – Glasbena hiša«, pa boš o vsem vedno obveščen/a.

»Ideja je, da se, ko prideš na takšno srečanje, tudi kaj naučiš. V tem je tudi pedagoški pristop. Imamo že skupinsko muziciranje za otroke, ki deluje odlično. Kar je najboljše, se bo uporabilo tudi pri ostalih skupinah.«

Džemanje na Viču vsak četrtek
Džemanje na Viču vsak četrtek © dzem.si

No, še več pa izveš, če prideš kar na srečanje – dobiš piškot, na njem pa džem!

Dobrodošli na Viču :)

Džemanje predstavimo v Kolokviju, prisluhnite ta petek, zadnji dan januarja, 31-ega ob 21. uri.

Na Viču deluje tudi Glasbena hiša - Čonce
Na Viču deluje tudi Glasbena hiša - Čonce © conce.si

Oddaje, Mladoskop, Ritem srca
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...