Blaž Lesnik
Andrej Novljan
Silvestra Sadar
Chiara Lubich (foto: splet)
Chiara Lubich

Sklenil se bo škofijski postopek beatifikacije Chiare Lubich

17.10.2019, 15:21 Marjana Debevec

V Frascatiju v Italiji se bo 10. novmebra sklenil škofijski postopek za beatifikacijo ustanoviteljice Gibanja Fokolarov. Postopek se bo nadaljeval v Vatikanu na Kongregaciji za svetnike.

V katedrali sv. Petra v Frascatiju bo v nedeljo, 10. novembra ob 16.30 slovesnost, med katero bodo zaključili škofijski postopek beatifikacije Chiare Lubich. Obenem bo potekalo zadnje zasedanje škofijske preiskave, ki ga bo vodil škof v Frascatiju msgr. Raffaello Martinelli.

Ves material, ki je bil obravnavan v dosedanjem postopku, bodo zapečaten predali v Vatikan. Zbrali so ga v skoraj petih letih raziskovanja in poglabljanja življenja, kreposti in znamenj svetosti Chiare Lubich. Preiskava bo nadalje potekala na Kongregaciji za zadeve svetnikov.

Prošnja za začetek postopka je bila vložena 7. decembra 2013 in sicer pet let po smrti Chiare Lubich. Uradno je zanj zaprosil škof v Frascatiju. 27. januarja 2015 se je postopek tudi uradno začel. Takrat je papež Frančišek poslal svoje sporočilo, v katerem je spomnil na sijoč zgled življenja ustanoviteljice Gibanja fokolarov za vse tiste, ki »ohranjajo njeno dragoceno duhovno dediščino«. Obenem pa je zaželel, da »bi Božje ljudstvo spoznalo življenje in delovanje nje, ki je sprejela Gospodovo povabilo in v Cerkvi prižgala novo luč poti do edinosti.«

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Sveta maša (photo: Cathopic) Sveta maša (photo: Cathopic)

K maši preko spleta ali v cerkev?

Vodja urada za liturgijo kardinal Robert Sarah je v pismu predsednikom škofovskim konferenc zapisal, da prenos svete maše ne more nadomestiti fizične navzočnosti v cerkvi. Kjer zdravstvene razmere ...

Paradižnikova mezga (photo: Pixabay) Paradižnikova mezga (photo: Pixabay)

Sestra Nikolina: Pripravimo paradižnikovo mezgo

Testenine, golaž, pica ... paradižnikovo mezgo potrebujemo na (skoraj) vsakem koraku. Če vam je paradižnik dobro oborodil, si jo lahko pripravite sami. Domačo in brez umetnih konzervansov. Sestra ...