Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović
Radio Ognjišče (foto: ARO)
Radio Ognjišče

Rešimo Slovenijo! Takšen poziv bo odmeval na shodu v Ljubljani

Slovenija | 10.10.2019, 15:52

Rešimo Slovenijo! K temu bodo na Prešernovem trgu v Ljubljani pozivali predstavniki 20 civilnih pobud, društev in tudi političnih strank. Na shodu bodo opozarjali na neenakost pred zakonom na različnih področjih družbenega življenja.

Med resnimi težavami tudi nezakonito prehajanje meje

Stanovanjske in zaposlitvene možnosti za mlade, dostojno življenje starejših, razbremenitve obrtnikov, podjetnikov in kmetov, pitna voda za vse … To je le nekaj zahtev, ki bodo popoldne odmevale v središču naše prestolnice. Na shod bodo prišli tudi prebivalci z območij ob južni meji, ki se srečujejo s problematiko nezakonitih migracij. "Število nezakonitih prehodov narašča, a sama vlada nič ne ukrene. Pozvali jo bomo, naj preneha s sprenevedanjem o tem, da varuje mejo, saj okoliški prebivalci tega ne čutimo," je bila odločna predstavnica civilne pobude za Belo Krajino Maja Kocjan.

Kam je izginila pravna država?

Ključ do kakršnegakoli napredka je pravna država, je bil jasen predsednik društva Davkoplačevalci se ne damo Vili Kovačič. Kot je ocenil, pri nas ne obstaja. "Če pravna država ne funkcionira, se lahko za vse spremembe obrišemo pod nosom, zato bomo to najbolj poudarjali."

Naj bo ljudstvo slišano

Predsednik Zbora za republiko France Cukjati pričakuje, da se bo oblast v prihodnje resneje ukvarjala s težavami, ki že predolgo pestijo tako imenovane drugorazredne državljane. "Zbor za republiko se že dolgo zaveda stanja v državi in je zaskrbljen za nadaljnji razvoj Slovenije, zato se pridružuje shodu in podpira ljudstvo v njegovih zahtevah, da bo to končno slišano."

Slovenska mafija počne, kar se ji zljubi

Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve bo po besedah predsednika Aleša Hojsa spomnilo na neuresničeno točko majniške deklaracije iz leta 1989. "V tretji točki piše, kakšno domovino, deželo, državo si želimo. Takšno, ki bo vsem nudila enake pogoje za uspeh in delo ter priložnosti za ustrezen zaslužek. Tretja točka tudi skoraj po 30 letih še ni uresničena. Še več. V državi so se vzpostavili klani. Sam jim pravim slovenska mafija, ki lahko počne, kar se ji zljubi."

Ob 16h bo pri frančiškanih na Tromostovju sveta maša za domovino, shod z nagovori in glasbenim programom, ki bo domoljubno obarvan, bo sledil uro pozneje.

Slovenija, Politika
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Eva Golob (photo: ZSPM) Eva Golob (photo: ZSPM)

Eva Golob: Ponosni na podeželske korenine

»Vsako leto pripravimo zelo pester program skozi celo leto in številni naši dogodki so tradicionalni. Eden takih je državni kviz Mladi in kmetijstvo, ki bo (danes) v Velikih Laščah potekal že ...