Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović
Papež v skupnosti Nova obzorja (foto: vaticannews.va)
Papež v skupnosti Nova obzorja

Papež: Nikoli se ne imejte za poražene!

Svet | 25.09.2019, 08:05 Marta Jerebič

Papež je včeraj obiskal Skupnost Nova obzorja, ki jo je pred 25-imi leti ustanovila Chiara Amirante blizu italijanskega mesta Frosinone južno od Rima. Skupnost, v katero je po vsem svetu vključenih 750 tisoč ljudi, oskrbuje otroke in mlade, žrtve različnih odvisnosti, nasilja, otroštva, preživetega brez staršev ali v barakarskih naseljih.

Papež je 500 gostov spodbudil, naj se nikoli ne imajo za poražene. S skupnostjo Nova obzorja že več let sodeluje tudi tenorist Andrea Bocelli, ki je včeraj skupaj s svojim sinom popestril srečanje s papežem. Frančišek se je v skupnosti zadržal 6 ur.

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...