Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović
Papež na Mavriciju (foto: Vatican Media)
Papež na Mavriciju

Papež na Mavriciju: Mladi so prvo poslanstvo Cerkve!

Cerkev po svetu | 09.09.2019, 13:42 Marta Jerebič

Papež se danes mudi na Mavriciju, zadnji etapi svoje afriške turneje. Gre za eno najbolj razvitih afriških držav, vendar pa se mladi kljub ekonomskemu razvoju v zadnjih desetletjih soočajo s problemom brezposelnosti. To jih pogosto pahne v nove oblike suženjstva.

»Naši mladi so naše prvo poslanstvo! Moramo jih povabiti, da bi našli svojo srečo v Jezusu, ne na sterilen ali oddaljen način, ampak tako, da se naučimo dati jim mesto; tako, da poznamo njihov jezik, prisluhnemo njihovim zgodbam, živimo ob njih, jim damo čutiti, da jih Bog blagoslavlja. Ne dopustimo si ukrasti mladega obličja Cerkve in družbe! Ne dovolimo trgovcem smrti, da bi ukradli prvine te zemlje!« je papež dejal pri dopoldanski sveti maši.

Popoldne bo nagovoril še predstavnike oblasti. Zvečer bo odletel nazaj v malgaško prestolnico, od tam pa jutri dopoldne proti Rimu.

Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Eva Golob (photo: ZSPM) Eva Golob (photo: ZSPM)

Eva Golob: Ponosni na podeželske korenine

»Vsako leto pripravimo zelo pester program skozi celo leto in številni naši dogodki so tradicionalni. Eden takih je državni kviz Mladi in kmetijstvo, ki bo (danes) v Velikih Laščah potekal že ...