Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović
avdienca (foto: Radio Vatikan)
avdienca

Naša roka, ki drugim pomaga, da vstanejo, je Jezusova roka.

Cerkev po svetu | 07.08.2019, 13:15 Marta Jerebič

Papež Frančišek je imel danes že 280.to splošno avdienco. Pri katehezi je nadaljeval razlago Apostolskih del. Komentiral je odlomek, ki govori o tem, kako je Peter v Jezusovem imenu ozdravil hromega. »Naša roka, ki drugim pomaga, da vstanejo, je Jezusova roka,« je dejal papež in spodbudil, naj razmislimo, s čim lahko druge obogatimo.

V Petru, ki hromega prime za roko, ga dvigne in tako ozdravi, se kaže podoba Cerkve brez meja, ki se čuti mater vseh, ki zna prijeti za roko in spremljati, da bi dvignila – ne da bi obsodila.

»Naša roka, ki drugim pomaga, da vstanejo, je Jezusova roka,« je dejal papež in dodal: »Jezus vedno izteguje roko, vedno želi dvigniti, storiti, da bi ljudje ozdraveli, da bi bili srečni, da bi srečali Boga. Pomislimo na to, ko smo v slabih trenutkih, v trenutkih greha, v trenutkih žalosti. Takrat nam Jezus pravi: »Poglej me: jaz sem tukaj!« Primimo Jezusovo roko in dopustimo, da nas dvigne,« je dejal papež in pojasnil, da je namen prvega ozdravljenja v apostolskih delih misijonarski. Želi vzbuditi vero in poudariti, da je resnično bogastvo v odnosu z Vstalim.

Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...