Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Porušena Sirija (foto: Vatican News)
Porušena Sirija

Pozabljena Sirija

Svet | 18.07.2019, 09:49 Marjana Debevec

Papeška fundacija Pomoč Cerkvi v stiski opozarja na brezbrižnost do Sirije, ki že osem let trpi zaradi nasilja in hudega pomanjkanja. Zato je sprožila novo kampanjo za solidarnost do sirskih kristjanov.

Fundacija Pomoč Cerkvi v stiski donatorje poziva, naj ji pomagajo pri projektu v Alepu, kjer mnogi kristjani nimajo dovolj denarja niti za hrano, vodo, gorivo in zdravila, ter projektu v Damasku, kjer bi kroničnim bolnikom pomagali z nakupom zdravil. Direktor organizacije poudarja, da se vojna v Siriji ni končala in da se moramo upreti brezbrižnosti ter podpreti preganjane manjšine.

»Želimo pomagati dojeti, da je podpora tem manjšinam na Bližnjem vzhodu izjemno zdravilo proti virusu zatiranja in fundamentalizma, saj kristjani niso le miroljubni, ampak so tudi sposobni graditi mir in dialog,« je povedal za Vatican News.

Nasilje v Siriji namreč še vedno ni pojenjalo, saj država vsak dan beleži nove smrtne žrtve. Več kot 40 odstotkov ozemlja še ni pod vladnim nadzorom. Posebej napeto je na severovzhodu države, kamor so se zatekli številni uporniki. »Naši frančiškani so pravi junaki, saj še vedno vztrajajo na tem območju. Pripovedujejo nam na desetine dramatičnih zgodb ljudi, tako kristjanov, kot tudi drugih, ki jih prosijo zatočišča, tudi če spijo samo pod drevesi. Pomoč Cerkvi v stiski torej s to akcijo poskuša pozornost svetovne javnosti znova usmeriti na Sirijo,« je povedal direktor omenjene fundacije Alessandro Monteduro.

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...