Štefan IskraŠtefan Iskra
Andrej NovljanAndrej Novljan
Alen SalihovićAlen Salihović
Krištofova nedelja (foto: missio)
Krištofova nedelja

AVDIO: Z veseljem darujem – življenja rešujem!

Cerkev na Slovenskem | 17.07.2019, 10:49 Petra Stopar

Pred nami je Krištofova nedelja, na katero bodo duhovniki pri svetih mašah blagoslavljali avtomobile, verniki pa bodo lahko darovali za nakup vozil za naše misijonarje.

Misijonsko središče Slovenije, ki bdi nad izvedbo akcije MIVA, je v lanskem letu z zbranimi darovi pomagalo pri nakupu dvanajstih vozil v vrednosti skoraj 350.000 evrov. Prevozna sredstva so šla v sedem držav, v katerih delujejo slovenski ali tuji misijonarji in misijonarke, in sicer na Madagaskar, v Ugando, Burundi, Nigerijo, Turčijo, Makedonijo in Ukrajino.

Letos so s strani misijonarjev prišle nove prošnje za dodatna prevozna sredstva. Za vozila prosijo s. Anica Starman iz Slonokoščene obale, s. Barbara Peterlin iz ukrajinskega Kijeva, salezijanci v Etiopiji, p. Stanko Rozman v Zambiji, s. Vedrana Ljubič v Ugandi, škofijski duhovnik Jošt Mezeg v BiH ter Anton Grm v Mozambiku.

V Misijonskem središču Slovenije vzklikajo, naj Bog na priprošnjo sv. Krištofa, zavetnika voznikov, povrne vsem dobrotnikom z blagoslovom in srečno vožnjo na vseh poteh.

Prisluhnite celotnemu pogovoru z ravnateljem Misijonskega središča Slovenije Matjažem Križnarjem.

Cerkev na Slovenskem, Cerkev po svetu, Oddaje, Zdravstvo
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...