Robert Božič
Aleš Karba
Alen Salihović
Nova maša duhovnika Michala Losa (foto: Vatican News)
Nova maša duhovnika Michala Losa

Umrl Poljak, ki je imel novo mašo na smrtni postelji

18.06.2019, 09:10 Marta Jerebič

Na Poljskem je včeraj okoli poldneva umrl 31-letni duhovnik Michal Los, ki se je z rakom boril v eni od varšavskih bolnišnic in je pred nekaj tedni z dovoljenjem papeža predčasno na bolniški postelji prejel diakonsko in mašniško posvečenje, hkrati je izrekel večne zaobljube v Družbi delavcev malih dejanj Božje previdnosti.

Michal se je boril s hitro napredujočo boleznijo. Prve znake je opazil pred letošnjo veliko nočjo. Video posnetek njegove nove maše si je na družbenih omrežjih pogledalo več kot 350 tisoč ljudi.

Sveto mašo je želel darovati, da bi bil še bolj povezan s Kristusom. To njegovo pričevanje vere je zaokrožilo po svetu in v molitvi združilo na tisoče ljudi, ki so poznali njegovo zgodbo.

Po svetu so zaokrožile tudi slike z njegovega rojstnega dneva, ko ga je v bolnišnici obiskal poljski predsednik Andrzej Duda in pokleknil pred njim za prejem blagoslova. Predstojnik reda je ob njegovi smrti zapisal, da se zahvaljujejo Gospodu za dar njegove vere in ljubezni.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Svet , Cerkev po svetu

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Dr. Jože Možina s knjigo Slovenski razkol (photo: Rok Mihevc) Dr. Jože Možina s knjigo Slovenski razkol (photo: Rok Mihevc)

Novinarji in resnica, izkušnja dr. Jožeta Možine

Na god zavetnika novinarjev, sv. Frančiška Saleškega, se katoliški novinarji še posebej zavemo, kako pomembno je javnosti posredovati resnico. A žal imajo nekateri novinarji s tem težave, saj so ...

Janez Janša (photo: Rok Mihevc) Janez Janša (photo: Rok Mihevc)

Znano je ime novega mandatarja: Samo DaniJanša

Volitve so pred vrati in o tej temi bomo v oddaji »Spoznanje več, predsodek manj«, gotovo do njih še velikokrat spregovorili. Tokrat smo trenutno aktualno politično stanje pokomentirali s p. ...