Jože Bartolj
Miha Močnik
Alen Salihović
Nova maša duhovnika Michala Losa (foto: Vatican News)
Nova maša duhovnika Michala Losa

Umrl Poljak, ki je imel novo mašo na smrtni postelji

18.06.2019, 09:10 Marta Jerebič

Na Poljskem je včeraj okoli poldneva umrl 31-letni duhovnik Michal Los, ki se je z rakom boril v eni od varšavskih bolnišnic in je pred nekaj tedni z dovoljenjem papeža predčasno na bolniški postelji prejel diakonsko in mašniško posvečenje, hkrati je izrekel večne zaobljube v Družbi delavcev malih dejanj Božje previdnosti.

Michal se je boril s hitro napredujočo boleznijo. Prve znake je opazil pred letošnjo veliko nočjo. Video posnetek njegove nove maše si je na družbenih omrežjih pogledalo več kot 350 tisoč ljudi.

Sveto mašo je želel darovati, da bi bil še bolj povezan s Kristusom. To njegovo pričevanje vere je zaokrožilo po svetu in v molitvi združilo na tisoče ljudi, ki so poznali njegovo zgodbo.

Po svetu so zaokrožile tudi slike z njegovega rojstnega dneva, ko ga je v bolnišnici obiskal poljski predsednik Andrzej Duda in pokleknil pred njim za prejem blagoslova. Predstojnik reda je ob njegovi smrti zapisal, da se zahvaljujejo Gospodu za dar njegove vere in ljubezni.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Svet , Cerkev po svetu

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Stična mladih 2021 pred vrati (photo: Matic Dolenc) Stična mladih 2021 pred vrati (photo: Matic Dolenc)

Tu je jubilejna, 40. Stična mladih

Stična mladih praznuje 40 let in znova v svoj objem vabi vse mlade in malo manj mlade, tokrat z nekoliko prenovljenim konceptom. Sveto mašo, ki jo bomo na valovih Radia Ognjišče neposredno ...