Matjaž Merljak
Jakob Čuk
Marta Jerebič
Nova maša duhovnika Michala Losa (foto: Vatican News)
Nova maša duhovnika Michala Losa

Umrl Poljak, ki je imel novo mašo na smrtni postelji

18.06.2019, 09:10 Marta Jerebič

Na Poljskem je včeraj okoli poldneva umrl 31-letni duhovnik Michal Los, ki se je z rakom boril v eni od varšavskih bolnišnic in je pred nekaj tedni z dovoljenjem papeža predčasno na bolniški postelji prejel diakonsko in mašniško posvečenje, hkrati je izrekel večne zaobljube v Družbi delavcev malih dejanj Božje previdnosti.

Michal se je boril s hitro napredujočo boleznijo. Prve znake je opazil pred letošnjo veliko nočjo. Video posnetek njegove nove maše si je na družbenih omrežjih pogledalo več kot 350 tisoč ljudi.

Sveto mašo je želel darovati, da bi bil še bolj povezan s Kristusom. To njegovo pričevanje vere je zaokrožilo po svetu in v molitvi združilo na tisoče ljudi, ki so poznali njegovo zgodbo.

Po svetu so zaokrožile tudi slike z njegovega rojstnega dneva, ko ga je v bolnišnici obiskal poljski predsednik Andrzej Duda in pokleknil pred njim za prejem blagoslova. Predstojnik reda je ob njegovi smrti zapisal, da se zahvaljujejo Gospodu za dar njegove vere in ljubezni.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Svet, Cerkev po svetu

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Papež Frančišek na zgodovinskem obisku v Iraku (photo: Vatican Media) Papež Frančišek na zgodovinskem obisku v Iraku (photo: Vatican Media)

"Vsi smo Iračani – nočemo več delitev!"

Planota Ur, ki je videla rojstvo očaka Abrahama, je bila danes priča srečanja voditeljev različnih verstev. Ne orožje, ampak hrano za vse, je bilo sporočilo papeža Frančiška. Mir po njegovih ...

p. Branko Cestnik (photo: Izidor Šček) p. Branko Cestnik (photo: Izidor Šček)

Kakšni so obeti za praznovanje velike noči?

Kot kaže nam gre v epidemiji počasi, počasi na bolje. Kako bo to vplivalo na večje odprtje cerkva in tudi praznovanje velike noči, smo v oddaji »Spoznanje več, predsodek manj«, govorili s p. ...

Duhovnik Martin Golob v studiu Radia Ognjišče (photo: Rok Mihevc) Duhovnik Martin Golob v studiu Radia Ognjišče (photo: Rok Mihevc)

"Ljubezen vedno pozablja nase"

»Prepričan sem, da bosta letošnji post in velika noč kljub epidemiji zelo lepa, saj je to odvisno od posameznika, kako zares bo vzel to ponujeno priložnost s strani Cerkve, da vzame ta sveti čas ...