Alen SalihovićAlen Salihović
Camerino (foto: Vatican News)
Camerino

Papež jutri na območja, ki jih je prizadel potres

Svet | 15.06.2019, 12:30 Marjana Debevec

Papež Frančišek bo jutri dopoldne obiskal mesto Camerino v Italiji, ki ga je leta 2016 močno prizadel potres. Obenem bo to srečanje s prebivalci krajev, ki še vedno doživljajo posledice te hude naravne nesreče.

Nadškof Francesco Massara v škofiji Marche, ki jo je leta 2016 prizadel uničujoč potres, je za Vatican News povedal, da je od 500 cerkva na območju škofije kar 356 zaradi škode neuporabnih. Zaželel je, da bi lahko za vsak kraj odprli vsaj eno cerkev. Papež bo z jutrišnjim obiskom izrazil svojo bližino tistim, ki še vedno trpijo zaradi posledic potresa, med katerimi so najprej tisti, ki so izgubili katerega od svojih najbližjih.

Obiskal bo prebivalce začasnih domov in s tem objel vse, ki so izgubili svoje hiše, ter se nato odpravil v uničeno katedralo, ki je simbol vseh poškodovanih cerkva, je povedal nadškof Massara. »Po maši in opoldanski molitvi bo zelo lep trenutek, saj se bo popeljal po celotnem povsem zapuščenem mestu in se odpravil v Marijino svetišče. Kosil bo z duhovniki, ki so bili po potresu ljudem še posebej blizu. Obisk bo sklenil s srečanjem s prvoobhajanci in njihovimi starši. Tako se bo na simboličen način srečal z vsemi otroki naše škofije«, je še dejal nadškof Massara.

Povedal je tudi, da se obnova na žalost še ni začela. In tako jih je poleg potresa, ki so ga doživeli pred tremi leti, prizadel še potres neizpolnjenih obljub s strani države.

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...