Mateja F. Novljan
Marko Zupan
Petra Stopar

Zaščita nerojenih ni versko, ampak človeško vprašanje!

27.05.2019, 07:59 Marjana Debevec

Papež Frančišek se je znova odločno izrekel proti splavu tudi v primeru, da obstajajo dokazi o resni bolezni ali hude okvare zarodka v maternici. O tem je spregovoril na konferenci Da življenju! v Rimu, ko je poudaril, da za nikogar ni mogoče reči, da ni ustvarjen za življenje.

"Človeško življenje je sveto in nedotakljivo. Uporabi pred rojstne diagnostike za namene selekcije se je treba odločno upreti, saj je izraz nečloveške evgenetične miselnosti, ki družinam vzame priložnost sprejeti, objeti in ljubiti njihove najbolj krhke otroke."

Po Frančiškovih besedah pri prepovedi splava ne gre za vprašanje vere, ampak za vprašanje človeka. Dejanje splava je znova primerjal z najetjem plačanega morilca.

V Zagrebu, Splitu in Zadru pa so pod geslom "Zaščitimo najbolj ogroženo manjšino na Hrvaškem - nerojene otroke" v soboto potekali pohodi zagovornikov pravice človeškega življenja od spočetja naprej. Zbralo se je več kot 10 tisoč ljudi.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Svet , Cerkev po svetu , Papež in Sveti sedež

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Quo vadis zvonovi? (photo: Izidor Šček) Quo vadis zvonovi? (photo: Izidor Šček)

Gabriel Kavčič za Domovino: Nauk utišanih zvonov

Že prejšnjo nedeljo smo poročali, da so po odredbi tržaškega sodišča v Dolini pri Trstu zasegli zvonove v mogočnem zvoniku tamkajšnje župnije sv. Urha. Razlog za to naj bi bila tožba šestih ...

Mediji, novinarji (photo: Pixabay) Mediji, novinarji (photo: Pixabay)

Kdo si zasluži moj glas?

Tem, ki bi jih rad komentiral v tokratnem Našem pogledu, je veliko. Epidemije in njenega poteka se bom izognil, ker menim, da so tisti, ki jim je mar za sodržavljane, ali cepljeni ali pa se strogo ...

Gostje 4. Svetovalnice na temo covida so bili: dr. Tatjana Lejko Zupanc, dr. Alojz Ihan in dr. Bojana Beović (photo: Svetovni splet, Rok Mihevc) Gostje 4. Svetovalnice na temo covida so bili: dr. Tatjana Lejko Zupanc, dr. Alojz Ihan in dr. Bojana Beović (photo: Svetovni splet, Rok Mihevc)

Covid: Neodgovorjena vprašanja

V Svetovalnici smo se posvetili preostalim vprašanjem, ki ste jih pred časom postavili poslušalci na temo epidemije in cepljenja. Ali se lahko težave z obrabo sklepov povečajo po prebolelem ...