Damijana Medved
Matej Kržišnik
Marta Jerebič

Zaščita nerojenih ni versko, ampak človeško vprašanje!

27.05.2019, 07:59 Marjana Debevec

Papež Frančišek se je znova odločno izrekel proti splavu tudi v primeru, da obstajajo dokazi o resni bolezni ali hude okvare zarodka v maternici. O tem je spregovoril na konferenci Da življenju! v Rimu, ko je poudaril, da za nikogar ni mogoče reči, da ni ustvarjen za življenje.

"Človeško življenje je sveto in nedotakljivo. Uporabi pred rojstne diagnostike za namene selekcije se je treba odločno upreti, saj je izraz nečloveške evgenetične miselnosti, ki družinam vzame priložnost sprejeti, objeti in ljubiti njihove najbolj krhke otroke."

Po Frančiškovih besedah pri prepovedi splava ne gre za vprašanje vere, ampak za vprašanje človeka. Dejanje splava je znova primerjal z najetjem plačanega morilca.

V Zagrebu, Splitu in Zadru pa so pod geslom "Zaščitimo najbolj ogroženo manjšino na Hrvaškem - nerojene otroke" v soboto potekali pohodi zagovornikov pravice človeškega življenja od spočetja naprej. Zbralo se je več kot 10 tisoč ljudi.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Svet , Cerkev po svetu , Papež in Sveti sedež

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

24 ur molitve in posta za domovino 2021 (photo: ) 24 ur molitve in posta za domovino 2021 (photo: )

VIDEO: 24 ur molitve in posta za domovino

»K skupnemu Izviru«. Pod tem geslom poteka 24-urna molitev in post za domovino. Prek spleta jo oblikujejo različne skupine doma in po svetu. Končala se bo ob 18. uri s sveto mašo za domovino, ki ...