Robert Božič
Andrej Novljan
Silvestra Sadar
P. Carlos Alberto Trovarelli (foto: OFM)
P. Carlos Alberto Trovarelli

P. Carlos Alberto Trovarelli, novi vrhovni predstojnik minoritov

26.05.2019, 11:00 Tone Gorjup

Na 202. rednem generalnem kapitlju Frančiškovih bratov minoritov, je bil 25. maja v Assisiju za novega generalnega ministra izvoljen p. Carlos Alberto Trovarelli, član province sv. Antona Padovanskega v Argentini in Urugvaju. Po besedah p. Danila Holca ima novi generalni minister tudi slovenske korenine, saj njegovi predniki izhajajo iz Dornberka.

P Carlos Alberto Trovarelli je bil rojen 22. junija 1962 v mestu Cinco Saltos (Rio Negro) v Argentini. Pripada minoritski provinci »Rioplatense«, v katero so povezani bratje v Argentini in sosednjem Urugvaju. Prve zaobljube je naredil 15. februarja 1986, slovesne pa 4. oktobra 1990. V duhovnika je bil posvečen 25. marca 1995. Na kapitelj je prišel kot generalni asistent latinskoameriške federacije FALC (Federación América Latina Conventuales). Sobratje iz Slovenije mu želijo obilo blagoslova pri vodenju reda manjših bratov minoritov.

Na generalnem kapitlju, ki se je začel 18. maja v Assisiju, v prihodnjih dneh pa se bo nadaljeval v samostanu Amore misericordioso v Collevalenzi, bodo bratje delegati poleg razprav o posebnih temah potrdili še prenovljene generalne statute reda, dokument o vzgoji in študijski načrt.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Cerkev na Slovenskem , Cerkev po svetu , Slovenci po svetu

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Udeleženci lanskega Mariapolija na Ribniški koči (photo: Marjana Debevec) Udeleženci lanskega Mariapolija na Ribniški koči (photo: Marjana Debevec)

Začenja se Mariapoli

V Ribnici na Pohorju se bo danes začel petdnevni Mariapoli. Gre za duhovne dneve, ki jih po vsem svetu že od konca 50. Let prejšnjega stoletja pripravlja Gibanje fokolarov.

Anton Tomažič (photo: NSi) Anton Tomažič (photo: NSi)

»Kalvarija 1945«

Pred dnevi nas je presenetila novica o dokumentarnem filmu Misija Mangart, ki govori o smučarski tekmi na pobočju Mangarta, ki jo je v zadnjih dneh druge svetovne vojne organizirala 10. gorska ...

Dr. Jernej Letnar Černič (photo: fuds.si) Dr. Jernej Letnar Černič (photo: fuds.si)

Luč na koncu tunela?

Epidemiji kovida-19 leto in pol po njenem začetku ni videti konca. Zelo verjetno je, da nas nas konec poletja in jeseni čakajo močni vali novih okužb. Enako je verjetno, da se epidemije še nekaj ...

Andrej in Verena Perko (photo: Izidor Šček) Andrej in Verena Perko (photo: Izidor Šček)

Kako in kje se duhovno napajata zakonca Perko?

Ljudje načrtujemo vse sorte za počitnice, kako bi se najbolje imeli, potem pa se ta užitek in sreča nekako večkrat izmuzneta. Se tudi vam kdaj to zgodi? Sredi počitnic sta bila v oddaji Za ...