Slavi Košir
Boštjan Smole
Tone Gorjup
P. Carlos Alberto Trovarelli (foto: OFM)
P. Carlos Alberto Trovarelli

P. Carlos Alberto Trovarelli, novi vrhovni predstojnik minoritov

26.05.2019, 11:00 Tone Gorjup

Na 202. rednem generalnem kapitlju Frančiškovih bratov minoritov, je bil 25. maja v Assisiju za novega generalnega ministra izvoljen p. Carlos Alberto Trovarelli, član province sv. Antona Padovanskega v Argentini in Urugvaju. Po besedah p. Danila Holca ima novi generalni minister tudi slovenske korenine, saj njegovi predniki izhajajo iz Dornberka.

P Carlos Alberto Trovarelli je bil rojen 22. junija 1962 v mestu Cinco Saltos (Rio Negro) v Argentini. Pripada minoritski provinci »Rioplatense«, v katero so povezani bratje v Argentini in sosednjem Urugvaju. Prve zaobljube je naredil 15. februarja 1986, slovesne pa 4. oktobra 1990. V duhovnika je bil posvečen 25. marca 1995. Na kapitelj je prišel kot generalni asistent latinskoameriške federacije FALC (Federación América Latina Conventuales). Sobratje iz Slovenije mu želijo obilo blagoslova pri vodenju reda manjših bratov minoritov.

Na generalnem kapitlju, ki se je začel 18. maja v Assisiju, v prihodnjih dneh pa se bo nadaljeval v samostanu Amore misericordioso v Collevalenzi, bodo bratje delegati poleg razprav o posebnih temah potrdili še prenovljene generalne statute reda, dokument o vzgoji in študijski načrt.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Cerkev na Slovenskem , Cerkev po svetu , Slovenci po svetu

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Srečanje škofa Sajeta z vojaškim in policijskim vikariatom (photo: Škofija Novo mesto) Srečanje škofa Sajeta z vojaškim in policijskim vikariatom (photo: Škofija Novo mesto)

Novi škof Saje na obiskih

Novomeški škof Andrej Saje po škofovskem posvečenju, ki je bilo dober mesec nazaj, obiskuje lokalne oblasti, ustanove in druge organizacije. Tako se je te dni mudil pri novomeškemu županu, na ...

Novomeški škof dr. Andrej Saje (photo: Rok Mihevc) Novomeški škof dr. Andrej Saje (photo: Rok Mihevc)

Pravičnost kot odsev Božje pravičnosti

V ljubljanski stolnici je bila sinoči tako imenovana rdeča maša, ki jo je za člane Akademskega društva pravnik, druge pravnike in študente prava ob začetku sodnega leta daroval novomeški škof dr. ...