Slavi Košir
Marko Zupan
Tone Gorjup
Dan za zemljo v Rimu (foto: splet)
Dan za zemljo v Rimu

Varovanje okolja – tudi moja naloga?

25.04.2019, 12:32 Marjana Debevec

V Rimu se danes začenja prireditev Vas za zemljo, ki jo pripravljata organizacija Dan zemlje iz Italije in Gibanje fokolarov. V tednu dni se bo zvrstilo veliko glasbenih, športnih in pogovornih dogodkov, ki bodo v luči papeževe okrožnice Hvaljen moj Gospod vabili k skladnosti med človekom in stvarstvom ter k vesoljnemu bratstvu.

Dogajanje je s koncertom sinoči odprla mednarodna glasbena skupina Gen Rosso. "Vas za zemljo ima velik vpliv zaradi tematik, ki jih obravnava: varovanje zemlje, stvarstva in trajnostni razvoj.

Gen Rosso je vedno pisal pesmi o varovanju okolja, zato smo bili veseli, da smo lahko sodelovali na tem dogodku. Sicer pa so naše pesmi govorile kot običajno tudi o prihodnosti bratstva med različnimi kulturami, državami, ljudmi različnih verstev," je povedal vodja skupine Gen Rosso Emanuele Chirco. Spomnimo, da je Vas za zemljo leta 2016 nepričakovano obiskal papež Frančišek.

 

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Svet , Cerkev po svetu , Papež in Sveti sedež

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.