Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Evropski parlament (foto: EU)
Evropski parlament

VIDEO: Izberi svojo prihodnost

Evropska Unija | 25.04.2019, 08:14 Marta Jerebič

Evropski parlament je pred evropskimi volitvami objavil video, ki Evropejce in Evropejke vabi, naj se aktivirajo in oddajo svoj glas na volitvah ter tako prihodnjim generacijam zagotovijo boljšo prihodnost.

Spot je dolg približno 3 minute in podnaslovljen v 37 jezikov ter v 31 znakovnih jezikov.

Nič ne spremeni pogleda na življenje bolj kot rojstvo otroka. To je čustven dogodek, ki ga spremlja tudi močan občutek odgovornosti za prihodnost novorojenega bitja. Videospot je posnet na dokumentaren način in govori o prihodnjih generacijah Evropejk in Evropejcev.

V spotu nastopajo resnični posamezniki, posnet je bil v porodnišnicah v članicah EU. Z intimnimi portreti protagonistov ter z glasom 11-letne deklice nagovarja ljudi, ki jih zadevajo evropske volitve.

V Sloveniji bomo volili v nedeljo, 26. maja.

Evropska Unija
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...