Jure Sešek
Jakob Čuk
Alen Salihović
Češka zastava (foto: Wikipedia)
Češka zastava

Cerkvi na Češkem želijo obdavčiti odškodnino

24.04.2019, 09:18 Marta Jerebič

Spodnji dom češkega parlamenta je včeraj potrdil predlog, s katerim bi obdavčili odškodnino, ki so jo Cerkve dobile od države za zaplenjeno lastnino. Gre za približno 3 milijarde evrov, ki bi bile izplačane v 30-letih.

Predlog so spisali komunisti, njegovo sprejetje pa je nadaljnje znamenje čedalje večjega vpliva komunistične stranke, čeprav ta ni del vladne koalicije. Spodnji dom parlamenta je sicer predlog podprl že januarja, vendar je senat nanj vložil veto. Tokrat je bilo glasovanje tajno. Cerkve nasprotujejo davku in nameravajo vložiti pritožbo na ustavno sodišče, če bo zakon predsednik podpisal.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Svet , Cerkev po svetu

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Lastnoročno podpisano pismo papeža Frančiška (photo: nadškofija Maribor) Lastnoročno podpisano pismo papeža Frančiška (photo: nadškofija Maribor)

Otroci v Malečniku pisali papežu. On pa njim nazaj.

Papež Frančišek je otrokom v Malečniku poslal osebno pismo, ki ga je tudi sam podpisal. Po besedah župnijskega upravitelja župnije Sebastijana Valentana gre za znamenje posebne papeževe ...

Srečanje škofa Sajeta z vojaškim in policijskim vikariatom (photo: Škofija Novo mesto) Srečanje škofa Sajeta z vojaškim in policijskim vikariatom (photo: Škofija Novo mesto)

Novi škof Saje na obiskih

Novomeški škof Andrej Saje po škofovskem posvečenju, ki je bilo dober mesec nazaj, obiskuje lokalne oblasti, ustanove in druge organizacije. Tako se je te dni mudil pri novomeškemu županu, na ...