Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec
Mednarodna konferenca o trgovini z ljudmi (foto: Vatican News)
Mednarodna konferenca o trgovini z ljudmi

»Trgovanje z ljudmi je zločin proti človeštvu!«

Svet | 12.04.2019, 10:47 Marjana Debevec

Papež Frančišek je včeraj popoldne nagovoril udeležence mednarodne konference o trgovini z ljudmi. Kljub številnim naporom je po njegovih besedah na tem področju treba še veliko storiti.

Gre namreč za zapleten in temačen pojav, ki prizadene svobodo in dostojanstvo žrtve ter razčloveči tistega, ki to dejanje vrši.

"Brez dvoma gre za zločin proti človeštvu! Z enako resnostjo mora biti obravnavano vsakršno zasramovanje svobode in dostojanstva vsakega človeka, pa naj bo to naš sodržavljan, ali tujec," je dejal sveti oče.

Ob tem je papež poudaril prizadevanja mnogih lokalnih Cerkva za preprečevanje trgovine z ljudmi, nudenje pomoči žrtvam in iskanje krivcev. Po njegovih besedah gre za zelo zahtevno področje, zato naj bi se te skupine povezovale tako lokalno, kot tudi na mednarodni ravni.

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.