Robert Božič
Boštjan Smole
Marta Jerebič
Mednarodna konferenca o trgovini z ljudmi (foto: Vatican News)
Mednarodna konferenca o trgovini z ljudmi

»Trgovanje z ljudmi je zločin proti človeštvu!«

12.04.2019, 10:47 Marjana Debevec

Papež Frančišek je včeraj popoldne nagovoril udeležence mednarodne konference o trgovini z ljudmi. Kljub številnim naporom je po njegovih besedah na tem področju treba še veliko storiti.

Gre namreč za zapleten in temačen pojav, ki prizadene svobodo in dostojanstvo žrtve ter razčloveči tistega, ki to dejanje vrši.

"Brez dvoma gre za zločin proti človeštvu! Z enako resnostjo mora biti obravnavano vsakršno zasramovanje svobode in dostojanstva vsakega človeka, pa naj bo to naš sodržavljan, ali tujec," je dejal sveti oče.

Ob tem je papež poudaril prizadevanja mnogih lokalnih Cerkva za preprečevanje trgovine z ljudmi, nudenje pomoči žrtvam in iskanje krivcev. Po njegovih besedah gre za zelo zahtevno področje, zato naj bi se te skupine povezovale tako lokalno, kot tudi na mednarodni ravni.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Papež Frančišek (photo: Michael Ehrmann / Cathopic) Papež Frančišek (photo: Michael Ehrmann / Cathopic)

Papež se pripravlja na zgodovinski obisk

Papež Frančišek bo ta konec tedna kot prvi papež v zgodovini obiskal Irak. Potovanje je leta 2000 poskušal izvesti že sveti Janez Pavel II., a mu zaradi političnih okoliščin ni uspelo uresničiti ...

p. Branko Cestnik (photo: Izidor Šček) p. Branko Cestnik (photo: Izidor Šček)

Kakšni so obeti za praznovanje velike noči?

Kot kaže nam gre v epidemiji počasi, počasi na bolje. Kako bo to vplivalo na večje odprtje cerkva in tudi praznovanje velike noči, smo v oddaji »Spoznanje več, predsodek manj«, govorili s p. ...