Jure Sešek
Miha Močnik
Helena Križnik
Mednarodna konferenca o trgovini z ljudmi (foto: Vatican News)
Mednarodna konferenca o trgovini z ljudmi

»Trgovanje z ljudmi je zločin proti človeštvu!«

12.04.2019, 10:47 Marjana Debevec

Papež Frančišek je včeraj popoldne nagovoril udeležence mednarodne konference o trgovini z ljudmi. Kljub številnim naporom je po njegovih besedah na tem področju treba še veliko storiti.

Gre namreč za zapleten in temačen pojav, ki prizadene svobodo in dostojanstvo žrtve ter razčloveči tistega, ki to dejanje vrši.

"Brez dvoma gre za zločin proti človeštvu! Z enako resnostjo mora biti obravnavano vsakršno zasramovanje svobode in dostojanstva vsakega človeka, pa naj bo to naš sodržavljan, ali tujec," je dejal sveti oče.

Ob tem je papež poudaril prizadevanja mnogih lokalnih Cerkva za preprečevanje trgovine z ljudmi, nudenje pomoči žrtvam in iskanje krivcev. Po njegovih besedah gre za zelo zahtevno področje, zato naj bi se te skupine povezovale tako lokalno, kot tudi na mednarodni ravni.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Svet , Cerkev po svetu , Papež in Sveti sedež

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Cepljenje je edino orožje, ki ga imamo, da ustavimo širjenje smrtonosnega virusa. (photo: CDC / Unsplash) Cepljenje je edino orožje, ki ga imamo, da ustavimo širjenje smrtonosnega virusa. (photo: CDC / Unsplash)

So cepiva res od hudega duha?

Na novomeško škofijo se je obrnilo več zaskrbljenih vernikov. Slišali so namreč, da naj bi bilo cepljenje povezano z delovanjem hudobnega duha. Škof Andrej Saje je v odgovoru zapisal, da ...