Mateja Subotičanec
Boštjan Smole
Alen Salihović
Mednarodna konferenca o trgovini z ljudmi (foto: Vatican News)
Mednarodna konferenca o trgovini z ljudmi

»Trgovanje z ljudmi je zločin proti človeštvu!«

12.04.2019, 10:47 Marjana Debevec

Papež Frančišek je včeraj popoldne nagovoril udeležence mednarodne konference o trgovini z ljudmi. Kljub številnim naporom je po njegovih besedah na tem področju treba še veliko storiti.

Gre namreč za zapleten in temačen pojav, ki prizadene svobodo in dostojanstvo žrtve ter razčloveči tistega, ki to dejanje vrši.

"Brez dvoma gre za zločin proti človeštvu! Z enako resnostjo mora biti obravnavano vsakršno zasramovanje svobode in dostojanstva vsakega človeka, pa naj bo to naš sodržavljan, ali tujec," je dejal sveti oče.

Ob tem je papež poudaril prizadevanja mnogih lokalnih Cerkva za preprečevanje trgovine z ljudmi, nudenje pomoči žrtvam in iskanje krivcev. Po njegovih besedah gre za zelo zahtevno področje, zato naj bi se te skupine povezovale tako lokalno, kot tudi na mednarodni ravni.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Svet , Cerkev po svetu , Papež in Sveti sedež

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Škofje imajo vedno več težav, kam premestiti vedno manj duhovnikov ... (photo: Rok Mihevc) Škofje imajo vedno več težav, kam premestiti vedno manj duhovnikov ... (photo: Rok Mihevc)

Kam so premeščeni nekateri duhovniki?

Prva avgustovska številka Družine vsako leto postreže s seznamom premestitev duhovnikov. Tudi na spletni strani druzina.si si lahko ogledamo, na katere župnije in v katere službe so slovenski ...

Zrušenje cerkve na Malem Vrhu pri Globokem (photo: Boris Kovačič) Zrušenje cerkve na Malem Vrhu pri Globokem (photo: Boris Kovačič)

Zrušila se je cerkev na Malem Vrhu v Brežicah

Na Malem Vrhu pri Globokem v Občini Brežice se je včeraj ob približno 18. uri zrušila ob lanskem potresu v Petrinji močno poškodovana podružnična cerkev sv. Jakoba, zgrajena konec 17. stoletja.

Duhovnik pred vrati samostana (photo: Pixabay) Duhovnik pred vrati samostana (photo: Pixabay)

Kaj o premestitvah duhovnikov pravi p. Cestnik?

Prvi avgust je datum, ki prinaša spremembe za marsikaterega duhovnika. Te dni se po nekaterih slovenskih župnijah farani spoznavajo z novim župnikom, kaplanom ali duhovnim pomočnikom. Nekaj o ...

Dr. Mateja Logar (photo: www.svetopisemskimaraton.si) Dr. Mateja Logar (photo: www.svetopisemskimaraton.si)

Zakaj bi se cepljeni bal necepljenega?

V začetku junija smo dosegli vrh po številu cepljenih na dan, od takrat ta krivulja upada, zdaj smo pri 38 % ljudi, ki so bili cepljeni z obema odmerkoma oz. 43 % z enim. Četrti delta val je začel ...