Blaž Lesnik
Andrej Jerman
Tanja Dominko
Arboretum Volčji potok (foto: arboretum)
Arboretum Volčji potok

Arboretum Volčji Potok in Mozirski gaj v polnem razcvetu pomladi

26.04.2019, 12:54

Lepo vreme v teh dneh vse več ljudi privablja v naravo, pa tudi na tradicionalni razstavi cvetja in tulipanov v Arboretum Volčji Potok in Mozirski gaj. V arboretumu je tako letos zacvetelo več kot 350 sort tulipanov, Mozirski gaj pa že cveti in dehti v vseh barvah in vonjavah tulipanov, narcis, spominčic in ostalih pomladnih cvetlic.

Arboretum Volčji Potok s tradicionalno razstavo cvetja in vrtnarstva

Kot je za Radio Ognjišče povedala tiskovna predstavnica arboretuma Melita Miš Strgar, bo njihove obiskovalce ob sprehodu skozi park pozdravilo več kot dva milijona cvetov tulipanov in drugih čebulic. Razstava cvetja in tulipanov, ki se je v arboretumu pričela pred tednom dni, bo potekala do 5. maja. Med 27. aprilom in 2. majem pa bo razstavo dopolnila tudi tradicionalna razstava cvetja, vrtnarstva, vrtne opreme z vrtnarskim sejmom in sejmom domače obrti.

Ta razstava združuje novosti na področju vrtnarstva, domiselne aranžmaje florističnih mojstrov ter novosti na področju vrtne opreme, ki porodijo ideje za urejanje doma in vrta.

Mozirski gaj z Vilinsko vasjo

Spomladanska razstava v Mozirskem gaju je še posebej znana po številnih tulipanih. Med njimi je moč najti tudi poseben tulipan z rumenim cvetom in rahlimi rdečkastimi notami, ki se imenuje Mozirski gaj. To je kot nam je povedala tiskovna predstavnica Maja Horvat tulipan, ki ga je leta 1995 zanje vzgojil nizozemski žlahtnitelj Mellem. Sodi v skupino tulipanov triumph in cveti konec aprila in v začetku maja. Njegov cvet je zelo obstojen in je zato zelo primeren za sajenje na gredicah, so sporočili iz gaja.

Ob razstavi, ki je prav tako na ogled do 5. maja, se v Mozirskem gaju mudijo tudi člani društva ljubiteljev eksotičnih živali Bioexo, s katerimi sodelujejo že več kot 10 let. S seboj so pripeljali kar 15 terarijev s pajki, med katerimi bodo obiskovalce še posebej navdušili ptičji pajki. Možno si bo ogledati tudi enega največjih in najlepših ptičjih pajkov na svetu. Gojitelj papig Alojz Osterman je v gaj pripeljal svoje papagaje, najmlajši pa se bodo gotovo še posebej razveselili Disneyjevih junakov in Mignonov. Začarani vrt pa je s kar 10 vilinskimi hišicami, prelepimi vilami in drugimi magičnimi junaki postal prava mala začarana vas - magični kraj za otroke in odrasle.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Slovenija , Politika

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Nadškof Stanislav Zore med sveto mašo za preganjane kristjane (photo: Katoliška Cerkev) Nadškof Stanislav Zore med sveto mašo za preganjane kristjane (photo: Katoliška Cerkev)

"Od kričanja do zažiganja je majhen korak"

Škof Anton Vovk ni zapadel v povprečnost in ni podlegel strahu, je pri sinočnji sveti maši ob 70. Obletnici njegovega zažiga poudaril nadškof Stanislav Zore. Vprašal se je, kako je človek zmožen ...