Jure Sešek
Jakob Čuk
Alen Salihović

50 let služenja Bogu, Cerkvi in ljudem

13.04.2019, 19:20

Dan pred cvetno nedeljo je bil pri Mariji Pomagaj na Brezjah poln hvaležnosti. Frančiškan in doktor pravnih znanosti pater Viktor Papež je v tamkajšnji baziliki obhajal zlato mašo.

Pater Papež je bil v duhovnika posvečen 13. aprila leta 1969. Točno pred 50 leti je v Rimu daroval novo mašo. "Skupaj se zahvalimo Bogu za Božji dar duhovništva, ki sem ga vedno razumel kot služenje Bogu, Cerkvi in ljudem. Zahvala naj bo tudi naša skupna prošnja za duhovne poklice," je povabil pater Papež.

Marija naj ga spremlja na poteh duhovniškega "izgorevanja"

V pridigi je zbrane nagovoril nadškof Stanislav Zore. Orisal je življenjsko pot patra Papeža in se pri tem oprl na Božjo besedo. "Zahvaljujemo se mu za 50 let zvestobe, navdušenje za Boga in za Cerkev ter tudi za naš narod. Dela za dobro vsakega človeka, ki je prišel k njemu po pomoč," je spomnil nadškof Zore. Marijo je prosil, naj ob tem jubileju patra Papeža na poseben način sprejme v svoje varstvo. "Spremlja naj ga na poteh duhovniškega izgorevanja za Boga in za ljudi," je še dodal.

Vir: Marija Pomagaj Brezje

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Slovenija , Cerkev na Slovenskem

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Lastnoročno podpisano pismo papeža Frančiška (photo: nadškofija Maribor) Lastnoročno podpisano pismo papeža Frančiška (photo: nadškofija Maribor)

Otroci v Malečniku pisali papežu. On pa njim nazaj.

Papež Frančišek je otrokom v Malečniku poslal osebno pismo, ki ga je tudi sam podpisal. Po besedah župnijskega upravitelja župnije Sebastijana Valentana gre za znamenje posebne papeževe ...

Srečanje škofa Sajeta z vojaškim in policijskim vikariatom (photo: Škofija Novo mesto) Srečanje škofa Sajeta z vojaškim in policijskim vikariatom (photo: Škofija Novo mesto)

Novi škof Saje na obiskih

Novomeški škof Andrej Saje po škofovskem posvečenju, ki je bilo dober mesec nazaj, obiskuje lokalne oblasti, ustanove in druge organizacije. Tako se je te dni mudil pri novomeškemu županu, na ...