Mateja Subotičanec
Boštjan Smole
Rok Mihevc

50 let služenja Bogu, Cerkvi in ljudem

13.04.2019, 19:20

Dan pred cvetno nedeljo je bil pri Mariji Pomagaj na Brezjah poln hvaležnosti. Frančiškan in doktor pravnih znanosti pater Viktor Papež je v tamkajšnji baziliki obhajal zlato mašo.

Pater Papež je bil v duhovnika posvečen 13. aprila leta 1969. Točno pred 50 leti je v Rimu daroval novo mašo. "Skupaj se zahvalimo Bogu za Božji dar duhovništva, ki sem ga vedno razumel kot služenje Bogu, Cerkvi in ljudem. Zahvala naj bo tudi naša skupna prošnja za duhovne poklice," je povabil pater Papež.

Marija naj ga spremlja na poteh duhovniškega "izgorevanja"

V pridigi je zbrane nagovoril nadškof Stanislav Zore. Orisal je življenjsko pot patra Papeža in se pri tem oprl na Božjo besedo. "Zahvaljujemo se mu za 50 let zvestobe, navdušenje za Boga in za Cerkev ter tudi za naš narod. Dela za dobro vsakega človeka, ki je prišel k njemu po pomoč," je spomnil nadškof Zore. Marijo je prosil, naj ob tem jubileju patra Papeža na poseben način sprejme v svoje varstvo. "Spremlja naj ga na poteh duhovniškega izgorevanja za Boga in za ljudi," je še dodal.

Vir: Marija Pomagaj Brezje

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Slovenija , Cerkev na Slovenskem

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Jeruzalem, Sveta dežela, Izrael (photo: Pixabay) Jeruzalem, Sveta dežela, Izrael (photo: Pixabay)

Gaiser: Razmere na Bližnjem vzhodu so zaskrbljujoče

Razmere na Bližnjem vzhodu so zaskrbljujoče, saj je dinamika dogodkov težko predvidljiva, je nove napetosti med Izraelom in Palestino za Radio Ognjišče komentiral geopolitični analitik dr. Laris ...