Mateja F. Novljan
Boštjan Smole
Silvestra Sadar

50 let služenja Bogu, Cerkvi in ljudem

13.04.2019, 19:20

Dan pred cvetno nedeljo je bil pri Mariji Pomagaj na Brezjah poln hvaležnosti. Frančiškan in doktor pravnih znanosti pater Viktor Papež je v tamkajšnji baziliki obhajal zlato mašo.

Pater Papež je bil v duhovnika posvečen 13. aprila leta 1969. Točno pred 50 leti je v Rimu daroval novo mašo. "Skupaj se zahvalimo Bogu za Božji dar duhovništva, ki sem ga vedno razumel kot služenje Bogu, Cerkvi in ljudem. Zahvala naj bo tudi naša skupna prošnja za duhovne poklice," je povabil pater Papež.

Marija naj ga spremlja na poteh duhovniškega "izgorevanja"

V pridigi je zbrane nagovoril nadškof Stanislav Zore. Orisal je življenjsko pot patra Papeža in se pri tem oprl na Božjo besedo. "Zahvaljujemo se mu za 50 let zvestobe, navdušenje za Boga in za Cerkev ter tudi za naš narod. Dela za dobro vsakega človeka, ki je prišel k njemu po pomoč," je spomnil nadškof Zore. Marijo je prosil, naj ob tem jubileju patra Papeža na poseben način sprejme v svoje varstvo. "Spremlja naj ga na poteh duhovniškega izgorevanja za Boga in za ljudi," je še dodal.

Vir: Marija Pomagaj Brezje

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Slovenija , Cerkev na Slovenskem

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Sestre dominikanke Svete Katarine Sienske v župniji Petrovče (photo: FB Vanči Arzenšek) Sestre dominikanke Svete Katarine Sienske v župniji Petrovče (photo: FB Vanči Arzenšek)

Sestre dominikanke zapuščajo Petrovče

V župniji Petrovče so deset let živele in delale sestre dominikanke Svete Katarine Sienske, zdaj pa jo zaradi pomanjkanja poklicev zapuščajo. S pomočjo pri pastoralnem delu in sprejemu romarjev ...

Svete Višarje na prvi avgustovski dan v megli (photo: Matjaž Merljak) Svete Višarje na prvi avgustovski dan v megli (photo: Matjaž Merljak)

Romanje na Višarje kljub dežju, deloma na daljavo

Na Svete Višarje sta včeraj vabila Rafaelova družba in Zveza slovenskih izseljenskih duhovnikov na 33. Romanje treh Sloveniji. Zaradi zelo slabega vremena je bil okrnjen tako program kot tudi ...

Duhovnik pred vrati samostana (photo: Pixabay) Duhovnik pred vrati samostana (photo: Pixabay)

Kaj o premestitvah duhovnikov pravi p. Cestnik?

Prvi avgust je datum, ki prinaša spremembe za marsikaterega duhovnika. Te dni se po nekaterih slovenskih župnijah farani spoznavajo z novim župnikom, kaplanom ali duhovnim pomočnikom. Nekaj o ...

Dr. Mateja Logar (photo: www.svetopisemskimaraton.si) Dr. Mateja Logar (photo: www.svetopisemskimaraton.si)

Zakaj bi se cepljeni bal necepljenega?

V začetku junija smo dosegli vrh po številu cepljenih na dan, od takrat ta krivulja upada, zdaj smo pri 38 % ljudi, ki so bili cepljeni z obema odmerkoma oz. 43 % z enim. Četrti delta val je začel ...