Mateja F. Novljan
Boštjan Smole
Silvestra Sadar
Papež s posvečenimi v Maroku (foto: Vatican news)
Papež s posvečenimi v Maroku

»Dialog ni moda, ampak krščanski način življenja«

31.03.2019, 13:01 Marjana Debevec

Današnji dan je v Maroku posvečen majhni katoliški skupnosti, ki živi in pričuje v tej večinsko muslimansko državi. Cerkev ne raste zaradi širjenja nauka, ampak zaradi našega načina življenja z Jezusom in z drugimi, je duhovnikom, redovnikom in redovnicam dejal papež. Tako je privlačna, je sol in luč za svet.

Biti kristjani pomeni srečati se z Jezusom, zavedati se, da smo ljubljeni od Boga. Po tem bodo vsi spoznali, da smo njegovi učenci, če bomo imeli ljubezen med seboj, je malo številčni skupnosti katoličanov v Maroku dejal papež Frančišek. Spomnil je na besede papeža Pavla VI. o nujnosti dialoga, ki ni le današnja ni moda, ali pa metoda, da bi osvojili čim več ljudi. Dialog je način življenja naše vere. Jezus je namreč vstopil v dialog prijateljstva z nami.

»Kristjan se v teh deželah naučiti biti živi zakrament dialoga, ki ga želi Bog začeti z vsakim človekom, v vsaki situaciji, v kateri se znajde,« je dejal sveti oče. Ta dialog naj bi živeli kot Jezus, s ponižno ljubeznijo, brez interesa in omejitev. Tako bo Cerkev prispevala k bratstvu med vsemi ljudmi.

Tega nas uči tudi molitev Oče naš, ki ne ločuje in nikogar ne odrini. Povabil jih je, naj gredo tako naprej in bodo še posebej blizu tistim, ki jih družba pogosto pusti zadaj. Vedno služite pravičnosti in miru, vzgoji otrok in mladih, zaščiti in spremljanju ostarelih, šibkih, invalidnih in zatiranih, je posvečenim v Maroku še dejal sveti oče.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Svet , Cerkev po svetu , Papež in Sveti sedež

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Sestre dominikanke Svete Katarine Sienske v župniji Petrovče (photo: FB Vanči Arzenšek) Sestre dominikanke Svete Katarine Sienske v župniji Petrovče (photo: FB Vanči Arzenšek)

Sestre dominikanke zapuščajo Petrovče

V župniji Petrovče so deset let živele in delale sestre dominikanke Svete Katarine Sienske, zdaj pa jo zaradi pomanjkanja poklicev zapuščajo. S pomočjo pri pastoralnem delu in sprejemu romarjev ...

Anton Tomažič (photo: NSi) Anton Tomažič (photo: NSi)

»Kalvarija 1945«

Pred dnevi nas je presenetila novica o dokumentarnem filmu Misija Mangart, ki govori o smučarski tekmi na pobočju Mangarta, ki jo je v zadnjih dneh druge svetovne vojne organizirala 10. gorska ...

Duhovnik pred vrati samostana (photo: Pixabay) Duhovnik pred vrati samostana (photo: Pixabay)

Kaj o premestitvah duhovnikov pravi p. Cestnik?

Prvi avgust je datum, ki prinaša spremembe za marsikaterega duhovnika. Te dni se po nekaterih slovenskih župnijah farani spoznavajo z novim župnikom, kaplanom ali duhovnim pomočnikom. Nekaj o ...