Marjan Bunič
Marko Zupan
Meta Potočnik

Vidim najprej greh ali grešnika kot osebo?

30.03.2019, 11:04 Marjana Debevec

Papež Frančišek je včeraj popoldne pristopil k spovedi in nato v baziliki svetega Petra tudi sam spovedoval vernike. Še prej je tam vodil spokorno bogoslužje, ki je bilo del pobude »24 ur za Gospoda«. Zbranim je zatrdil, da je Božje odpuščanje znamenje veliko večje ljubezni kot je lahko velik katerikoli greh človeka.

Papež je izhajal iz evangeljskega odlomka o Jezusovem srečanju s prešuštnico in poudaril, da Jezus najprej vidi osebo, grešnika, šele potem njegov greh. »Jaz, ti, vsak od nas pride prvi v Božje srce: pridemo preden pridejo tja naši grehi, pravila, sodbe in naši padci. Prosimo milosti, da bi imeli podoben pogled, kot ga ima Jezus, kjer pred grehom z ljubeznijo vidimo grešnika, pred napako tistega, ki je naredil narobe, pred njegovo zgodbo osebo.«

Samo Bog s svojo ljubeznijo odstrani grehe iz naših srca in nam obljubi, da bomo znova živeli. Zato je vse vernike povabil, naj naredimo prostor Gospodu.

Po spovedi se vsi naši grehi stekajo v Božje usmiljenje. Zato bi bilo po papeževih besedah lepo po spovedi ostati nekaj trenutkov v tišini, da bi se spomnili te nežnosti in da bi znova okusili mir in svobodo.

Dodajmo še, da bomo v Sloveniji pobudo 24 ur za Gospoda obhajali na cvetni petek, ko bo v okviru radijskega misijona tudi spovedni dan.

Miran Videtič (photo: Rok Mihevc) Miran Videtič (photo: Rok Mihevc)

Ali mediji vodijo državo?

V zaspanem času dopustov se dogajajo pomembne spremembe v medijskih vrstah. Tako je z mesta v. d. direktorja vladnega urada za komuniciranje odstopil Dragan Barbutovski. Po vsej verjetnosti ga bo ...