Matjaž Merljak
Marko Zupan
Tanja Dominko
Verniki v molitvi (foto: Vatican News)
Verniki v molitvi

V Nigeriji znova ugrabljen duhovnik

28.03.2019, 11:08 Marjana Debevec

V Nigeriji so spet ugrabili duhovnika. Krščansko občestvo prosi molitve zanj, obenem pa trka na vest ugrabiteljev, da bi ga nepoškodovanega spustili na prostost.

Krščansko združenje Nigerije poudarja, da so ugrabitve duhovnikov postale tržna niša, vlada pa ne stori ničesar, da bi to preprečila. Cerkev v Nigeriji je zaskrbljena, ker so oborožene skupine na jugu države samo lani ugrabile 10 duhovnikov in 10 redovnic.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Duhovnik Boštjan Čeh (photo: Pomurec.com) Duhovnik Boštjan Čeh (photo: Pomurec.com)

V 48. letu umrl duhovnik Boštjan Čeh

Škofija Murska Sobota je sporočila, da je v soboto, 24. julija v slovenjgraški bolnišnici umrl Boštjan Čeh, župnijski upravitelj na Tišini. Pokopali so ga včeraj, v nedeljo, 25. julija v Nedelici.

Rast 50 na Taboru Slovencev po svetu (photo: Matjaž Merljak) Rast 50 na Taboru Slovencev po svetu (photo: Matjaž Merljak)

Zbogom Rast 50, dobrodošla Rast 49

Pettedenski obisk v Slovenji so zaključili maturantje Slovenskega srednješolskega tečaja ravnatelja Marka Bajuka iz Argentine. 50. jubilejno t.i. RAST sestavlja 17 nadobudih 17-letnikov slovenskih ...