Nataša Ličen
Boštjan Smole
Alen Salihović
Verniki v molitvi (foto: Vatican News)
Verniki v molitvi

V Nigeriji znova ugrabljen duhovnik

28.03.2019, 11:08 Marjana Debevec

V Nigeriji so spet ugrabili duhovnika. Krščansko občestvo prosi molitve zanj, obenem pa trka na vest ugrabiteljev, da bi ga nepoškodovanega spustili na prostost.

Krščansko združenje Nigerije poudarja, da so ugrabitve duhovnikov postale tržna niša, vlada pa ne stori ničesar, da bi to preprečila. Cerkev v Nigeriji je zaskrbljena, ker so oborožene skupine na jugu države samo lani ugrabile 10 duhovnikov in 10 redovnic.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Ameriski predsednik Joe Biden (photo: dpa/STA) Ameriski predsednik Joe Biden (photo: dpa/STA)

ZDA: Odreči obhajilo politikom, ki podpirajo splav?

Med ameriškimi škofi se je ob katoliškem predsedniku Joeu Bidnu, ki podpira splav, znova razplamtela razprava o tem, ali katoliškim politikom, ki podpirajo splav, odreči obhajilo. Vatikan poziva k ...

Pogled na Tempeljski grič z Oljske gore (photo: Marcel Krek) Pogled na Tempeljski grič z Oljske gore (photo: Marcel Krek)

Jeruzalem: sveto in nemirno mesto

Zadnje dni spremljamo stopnjevanje napetosti med Izraelom in Palestinci v mestu Jeruzalem, pri čemer so bili številni ranjeni, nekaj pa jih je v valu nasilja celo izgubilo življenje. Od kod tako ...