Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović

Kaj se zgodi z redovniki, ki so 12 mesecev nezakonito odsotni iz redovne hiše?

Cerkev po svetu | 27.03.2019, 09:35 Marta Jerebič

Redovnik, ki je eno leto nezakonito odsoten iz redovne hiše, je lahko odpuščen iz redovne skupnosti. To novost je papež Frančišek uvedel z včeraj objavljenim apostolskim pismom.

V dokumentu pojasnjuje, da je življenje v skupnosti eden od bistvenih elementov redovniškega življenja, zato morajo redovniki prebivati v svoji redovni hiši, držeč se skupnega življenja, in je ne morejo zapustiti brez dovoljenja svojega predstojnika.

Izkušnja zadnjih let je pokazala, da so se redovniki odtegnili oblasti zakonitega predstojnika in jih včasih ni bilo mogoče izslediti.

Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...