Jure Sešek
Aleš Karba
Alen Salihović
Papež pozdravlja vernike pred avdienco (foto: Vatican News)
Papež pozdravlja vernike pred avdienco

"Bog nas ne bo nikoli zapustil!"

20.03.2019, 12:56 Marjana Debevec

Papež Frančišek je pri današnji katehezi razlagal odlomek iz molitve Oče naš, ki pravi: Zgodi se Tvoja volja. Pri tej prošnji ne gre za to, da bi morali hlapčevsko skloniti glavo, ampak za molitve otrok, ki poznajo srce svojega Očeta in so prepričani v Njegov načrt ljubezni.

"Gorje nam, če bi ob izgovarjanju teh besed zmignili z rameni pred usodo, ki se nam sicer upira, vendar je ne moremo spremeniti. Prav nasprotno: gre za molitev, ki je polna gorečega zaupanja v Boga, ki nam želi dobro, življenje, odrešenje. Gre za pogumno, tudi bojevito molitev, saj je na svetu veliko, preveč stvari, ki niso po Božje načrtu", je dejal sveti oče.

"Bog, ki je ljubezen, nas sicer lahko vodi po težkih poteh, na katerih doživljamo hude rane, vendar nas ne bo nikoli zapustil", je zatrdil papež in dodal, da nas molitev Oče naš spodbuja spremeniti svet z ljubeznijo.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Svet , Cerkev po svetu , Papež in Sveti sedež

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Quo vadis zvonovi? (photo: Izidor Šček) Quo vadis zvonovi? (photo: Izidor Šček)

Gabriel Kavčič za Domovino: Nauk utišanih zvonov

Že prejšnjo nedeljo smo poročali, da so po odredbi tržaškega sodišča v Dolini pri Trstu zasegli zvonove v mogočnem zvoniku tamkajšnje župnije sv. Urha. Razlog za to naj bi bila tožba šestih ...

Mediji, novinarji (photo: Pixabay) Mediji, novinarji (photo: Pixabay)

Kdo si zasluži moj glas?

Tem, ki bi jih rad komentiral v tokratnem Našem pogledu, je veliko. Epidemije in njenega poteka se bom izognil, ker menim, da so tisti, ki jim je mar za sodržavljane, ali cepljeni ali pa se strogo ...

Gostje 4. Svetovalnice na temo covida so bili: dr. Tatjana Lejko Zupanc, dr. Alojz Ihan in dr. Bojana Beović (photo: Svetovni splet, Rok Mihevc) Gostje 4. Svetovalnice na temo covida so bili: dr. Tatjana Lejko Zupanc, dr. Alojz Ihan in dr. Bojana Beović (photo: Svetovni splet, Rok Mihevc)

Covid: Neodgovorjena vprašanja

V Svetovalnici smo se posvetili preostalim vprašanjem, ki ste jih pred časom postavili poslušalci na temo epidemije in cepljenja. Ali se lahko težave z obrabo sklepov povečajo po prebolelem ...