Matjaž Merljak
Jakob Čuk
Tanja Dominko
Papež pozdravlja vernike pred avdienco (foto: Vatican News)
Papež pozdravlja vernike pred avdienco

"Bog nas ne bo nikoli zapustil!"

20.03.2019, 12:56 Marjana Debevec

Papež Frančišek je pri današnji katehezi razlagal odlomek iz molitve Oče naš, ki pravi: Zgodi se Tvoja volja. Pri tej prošnji ne gre za to, da bi morali hlapčevsko skloniti glavo, ampak za molitve otrok, ki poznajo srce svojega Očeta in so prepričani v Njegov načrt ljubezni.

"Gorje nam, če bi ob izgovarjanju teh besed zmignili z rameni pred usodo, ki se nam sicer upira, vendar je ne moremo spremeniti. Prav nasprotno: gre za molitev, ki je polna gorečega zaupanja v Boga, ki nam želi dobro, življenje, odrešenje. Gre za pogumno, tudi bojevito molitev, saj je na svetu veliko, preveč stvari, ki niso po Božje načrtu", je dejal sveti oče.

"Bog, ki je ljubezen, nas sicer lahko vodi po težkih poteh, na katerih doživljamo hude rane, vendar nas ne bo nikoli zapustil", je zatrdil papež in dodal, da nas molitev Oče naš spodbuja spremeniti svet z ljubeznijo.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Papež Frančišek na zgodovinskem obisku v Iraku (photo: Vatican Media) Papež Frančišek na zgodovinskem obisku v Iraku (photo: Vatican Media)

"Vsi smo Iračani – nočemo več delitev!"

Planota Ur, ki je videla rojstvo očaka Abrahama, je bila danes priča srečanja voditeljev različnih verstev. Ne orožje, ampak hrano za vse, je bilo sporočilo papeža Frančiška. Mir po njegovih ...

p. Branko Cestnik (photo: Izidor Šček) p. Branko Cestnik (photo: Izidor Šček)

Kakšni so obeti za praznovanje velike noči?

Kot kaže nam gre v epidemiji počasi, počasi na bolje. Kako bo to vplivalo na večje odprtje cerkva in tudi praznovanje velike noči, smo v oddaji »Spoznanje več, predsodek manj«, govorili s p. ...

Duhovnik Martin Golob v studiu Radia Ognjišče (photo: Rok Mihevc) Duhovnik Martin Golob v studiu Radia Ognjišče (photo: Rok Mihevc)

"Ljubezen vedno pozablja nase"

»Prepričan sem, da bosta letošnji post in velika noč kljub epidemiji zelo lepa, saj je to odvisno od posameznika, kako zares bo vzel to ponujeno priložnost s strani Cerkve, da vzame ta sveti čas ...