Štefan IskraŠtefan Iskra
Marko ZupanMarko Zupan
Tone GorjupTone Gorjup
Mladi na SDM (foto: Vatican News)
Mladi na SDM

Evropski simpozij mladih bo leta 2020 v Krakovu

Slovenija | 12.03.2019, 13:39 Marjana Debevec

Evropski simpozij mladih po oktobrski sinodi bo leta 2020 v Krakovu na Poljskem. To so sporočili nacionalni delegati za spremljanje mladih na konferenci v Rimu.

Kot nadaljevanje oktobrske sinode mladih in svetovnega dneva v Panami, pa tudi v želji po uresničevanju posinodalne spodbude, ki jo bo papež podpisal 25. marca, bo v Krakovu od 20. do 23. oktobra prihodnje leto nov evropski simpozij mladih. Prejšnje takšno srečanje je potekalo leta 2017 v Barceloni. Potekalo bo v znamenju 100. obletnice rojstva sv. Janeza Pavla II.

Kot že rečeno, bo sveti oče posinodalno spodbudo podpisal na praznik Marijinega Oznanjenja, ko bo obiskal romarsko središče Loreto. Takrat se bo tudi srečal z mladimi in jih nagovoril.

Slovenija, Svet, Cerkev na Slovenskem, Cerkev po svetu, Evropska Unija
Dr. Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc) Dr. Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc)

Hud cinizem

Predvidoma v prihodnjem tednu bo znano, kdaj bomo odločali o treh posvetovalnih referendumih, med katerimi bo tudi posvetovalni referendum o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja. Moralni ...

Peter Jančič (photo: STA) Peter Jančič (photo: STA)

Natikanje nagobčnika drugače mislečim

Spletni portal tednika Družina poroča, da je raziskovalec spolne vzgoje v šoli ter diplomirani mikrobiolog Tim Prezelj tožil novinarja Roka Blažiča zaradi sklopa objavljenih prispevkov o teoriji ...

Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič) Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič)

Boga bodo vzeli zares!

Na Brezjah je bilo popoldne srečanje družin ljubljanske nadškofije. Geslo srečanja je bilo »Vzemi Boga zares!«. Srečanje so sklenili ob 16. uri s sveto mašo, ki jo je daroval nadškof Stanislav Zore.

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.