Marjan Bunič
Andrej Novljan
Silvestra Sadar

Strehovec: Hvaležen sem, da v tem boju s kulturo smrti nisem bil sam

24.03.2019, 09:13

V zahvalo, da je krivični sodni proces uspešno končan, je dr. p. Tadej Strehovec v soboto, 23. marca v baziliki Marije Pomagaj daroval sveto mašo, poročajo na spletni strani narodnega svetišča Marije Pomagaj.

4. marca 2019 je tožilstvo umaknilo vse tožbe proti dr. p. Tadeju Strehovcu. V zahvalo, da je bil krivični sodni proces tako uspešno končan, je dr. p. Tadej Strehovec danes popoldan v baziliki Marije Pomagaj daroval zahvalno sveto mašo. Ob njem je somaševal dr. p. Viktor Papež. Zahvalne svete maše so se udeležili številni, ki so p. Tadeja Strehovca spremljali ves čas sodnega procesa in mu stali ob strani. Med drugim tudi člani Zavoda za družino in kulturo življenja. Zavod je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva.

P. Tadej Strehovec se je v nagovoru prisotnim zahvalil za njihovo podporo, za udeležbo na shodih, udeležbo na sodnem procesu v sodni dvorani, darovano trpljenje, besede spodbude ter seveda molitve. »Vsak otrok si zasluži živeti. Sveti papež Janez Pavel II. se je zavzemal za kulturo življenja in že leta 1995, v dokumentu o kulturi življenja, pisal o tem, da na svetu obstaja spopad med kulturo življenja in kulturo smrti. Hvaležen sem, da v tem boju s kulturo smrti nisem bil sam,« je med drugim dejal p. Tadej Strehovec.

Ob sklepu svete maše je Aleš Primc, v imenu Gibanja za otroke in družine, p. Tadeju Strehovcu poklonil priznanje Bela vrtnica, poimenovano po nenasilno odporniško gibanje proti nacizmu na univerzi v Münchnu v letih 1942 in 1943. Prvo priznanje Bela vrtnica je leta 2017 prejela Angelca Likovič.

Pred baziliko
Pred baziliko © www.marija.si

Vir: Marija Pomagaj

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

S. Meta Potočnik (photo: #DeliJezusa) S. Meta Potočnik (photo: #DeliJezusa)

Zakaj s. Meta ne kupuje več avokada?

Verjetno ste se že nekajkrat vprašali, koliko sami prispevate k bolj trajnostnemu delovanju in razvoju družbe. Pa ste naredili kakšen korak več kot le to, da ste ločevali smeti ali šli peš do ...

p. Branko Cestnik (photo: Izidor Šček) p. Branko Cestnik (photo: Izidor Šček)

Kakšni so obeti za praznovanje velike noči?

Kot kaže nam gre v epidemiji počasi, počasi na bolje. Kako bo to vplivalo na večje odprtje cerkva in tudi praznovanje velike noči, smo v oddaji »Spoznanje več, predsodek manj«, govorili s p. ...

Moj čas je tudi v zakonu nekaj običajnega, nevarno pa je, če si ga vzamemo preveč in začnemo iz odnosa bežati. (photo: Svyatoslav Romanov / Unsplash) Moj čas je tudi v zakonu nekaj običajnega, nevarno pa je, če si ga vzamemo preveč in začnemo iz odnosa bežati. (photo: Svyatoslav Romanov / Unsplash)

Dr. Drago Jerebic: »Ni res, da varajo samo neverni!«

V tokratni oddaji je bila osrednja tema odnos med partnerjema. Ta je večkrat na preizkušnji, a zrela posameznika znata pristopiti k reševanju težav. Kako se spopasti z odtujenostjo, umikanjem, kaj ...

Datoteke za prenos