Mateja F. Novljan
Boštjan Smole
Silvestra Sadar

Strehovec: Hvaležen sem, da v tem boju s kulturo smrti nisem bil sam

24.03.2019, 09:13

V zahvalo, da je krivični sodni proces uspešno končan, je dr. p. Tadej Strehovec v soboto, 23. marca v baziliki Marije Pomagaj daroval sveto mašo, poročajo na spletni strani narodnega svetišča Marije Pomagaj.

4. marca 2019 je tožilstvo umaknilo vse tožbe proti dr. p. Tadeju Strehovcu. V zahvalo, da je bil krivični sodni proces tako uspešno končan, je dr. p. Tadej Strehovec danes popoldan v baziliki Marije Pomagaj daroval zahvalno sveto mašo. Ob njem je somaševal dr. p. Viktor Papež. Zahvalne svete maše so se udeležili številni, ki so p. Tadeja Strehovca spremljali ves čas sodnega procesa in mu stali ob strani. Med drugim tudi člani Zavoda za družino in kulturo življenja. Zavod je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva.

P. Tadej Strehovec se je v nagovoru prisotnim zahvalil za njihovo podporo, za udeležbo na shodih, udeležbo na sodnem procesu v sodni dvorani, darovano trpljenje, besede spodbude ter seveda molitve. »Vsak otrok si zasluži živeti. Sveti papež Janez Pavel II. se je zavzemal za kulturo življenja in že leta 1995, v dokumentu o kulturi življenja, pisal o tem, da na svetu obstaja spopad med kulturo življenja in kulturo smrti. Hvaležen sem, da v tem boju s kulturo smrti nisem bil sam,« je med drugim dejal p. Tadej Strehovec.

Ob sklepu svete maše je Aleš Primc, v imenu Gibanja za otroke in družine, p. Tadeju Strehovcu poklonil priznanje Bela vrtnica, poimenovano po nenasilno odporniško gibanje proti nacizmu na univerzi v Münchnu v letih 1942 in 1943. Prvo priznanje Bela vrtnica je leta 2017 prejela Angelca Likovič.

Pred baziliko
Pred baziliko © www.marija.si

Vir: Marija Pomagaj

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Anton Tomažič (photo: NSi) Anton Tomažič (photo: NSi)

»Kalvarija 1945«

Pred dnevi nas je presenetila novica o dokumentarnem filmu Misija Mangart, ki govori o smučarski tekmi na pobočju Mangarta, ki jo je v zadnjih dneh druge svetovne vojne organizirala 10. gorska ...

Sestre dominikanke Svete Katarine Sienske v župniji Petrovče (photo: FB Vanči Arzenšek) Sestre dominikanke Svete Katarine Sienske v župniji Petrovče (photo: FB Vanči Arzenšek)

Sestre dominikanke zapuščajo Petrovče

V župniji Petrovče so deset let živele in delale sestre dominikanke Svete Katarine Sienske, zdaj pa jo zaradi pomanjkanja poklicev zapuščajo. S pomočjo pri pastoralnem delu in sprejemu romarjev ...

Duhovnik pred vrati samostana (photo: Pixabay) Duhovnik pred vrati samostana (photo: Pixabay)

Kaj o premestitvah duhovnikov pravi p. Cestnik?

Prvi avgust je datum, ki prinaša spremembe za marsikaterega duhovnika. Te dni se po nekaterih slovenskih župnijah farani spoznavajo z novim župnikom, kaplanom ali duhovnim pomočnikom. Nekaj o ...