Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović

Škof Jamnik daroval mašo za noseče matere in pare, ki si želijo otrok

| 23.03.2019, 15:34

25. marca bomo obhajali slovesni praznik Gospodovega oznanjenja Mariji, obisk nadangela Gabrijela pri Devici Mariji v Nazaretu. Pred tem praznikom k Mariji Pomagaj tradicionalno priromajo noseče matere in pari, ki si želijo otrok. Sveto mašo je v baziliki Marije Pomagaj daroval ljubljanski pomožni škof Anton Jamnik, ob njem je somaševal p. Leopold Grčar, poročajo na spletni strani narodnega svetišča Marije Pomagaj.

V pridigi je škof Jamnik spregovoril o globokem pomenu praznika, ki je pred nami in nanj navezal tudi praznik svetega Jožefa, ki smo ga obhajali v preteklem tednu. »Tukaj pri Mariji smo na milostnem kraju, zato se Njej izročimo v varstvo, da bi bili odprti za življenje. Spomnimo se naših staršev, da znamo reci hvala, ker sta izpolnila božje sporočilo. Bog daje človeku možnost, da se odloči za življenje. Zato se za vse zahvaljujmo Bogu, da bi znali biti hvaležni za življenje. Da bi ga videli kot čudež, kot dar in da bi živeli v lepih medsebojnih odnosih. Ne moremo sami odločati o koncu življenja, ki nam je dano kot dar. ... Moramo se truditi biti čuječi in živeti iz daru življenja,« je dejal škof Jamnik.

»Če iz našega življenja sije radost, potem se bo tudi v drugih prebudilo veselje do življenja. Postni čas nas vabi, da ob trpljenju prosimo Gospoda, da bi križ nosili z vero. Da je to odrešujoča bolečina. Spoštujemo človeka, od rojstva do smrti. Človek je čudež in podarimo se drug drugemu. Ob tem pa naj nas spremlja blagoslov,« je pridigo sklenil škof Jamnik, ki je nato blagoslovil pare, ki pričakujejo otroka in ki si otrok še želijo.

Vir: Narodno svetišče Marije Pomagaj

Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...