Robert Božič
Aleš Karba
Alen Salihović

Papež v nedeljo v eno od rimskih župnij

26.02.2019, 10:57 Marjana Debevec

Sveti oče bo v nedeljo obiskal rimsko župnijo sv. Krispina iz Viterba. Poleg svete maše so na programu srečanja z otroki in mladimi ter družinami otrok, ki so nedavno prejeli sveti krst.

Posebno pozornost bo papež namenil brezdomcem, poleg njih pa bodo zbrane tudi osebe, ki se po pomoč zatekajo k župnijski Karitas in Skupnosti sv. Egidija. Papež Frančišek se bo srečal tudi z bolnimi in invalidi.

Kot del priprave na papežev obisk vsak večer v cerkvi poteka molitev za mir po namenih papeža Frančiška, ki jo pripravlja Skupnost sv. Egidija. V petek se bodo župljani zbrali tudi pri češčenju Najsvetejšega.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Svet , Cerkev po svetu , Papež in Sveti sedež

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Dr. Jože Možina s knjigo Slovenski razkol (photo: Rok Mihevc) Dr. Jože Možina s knjigo Slovenski razkol (photo: Rok Mihevc)

Novinarji in resnica, izkušnja dr. Jožeta Možine

Na god zavetnika novinarjev, sv. Frančiška Saleškega, se katoliški novinarji še posebej zavemo, kako pomembno je javnosti posredovati resnico. A žal imajo nekateri novinarji s tem težave, saj so ...

Janez Janša (photo: Rok Mihevc) Janez Janša (photo: Rok Mihevc)

Znano je ime novega mandatarja: Samo DaniJanša

Volitve so pred vrati in o tej temi bomo v oddaji »Spoznanje več, predsodek manj«, gotovo do njih še velikokrat spregovorili. Tokrat smo trenutno aktualno politično stanje pokomentirali s p. ...