Nataša Ličen
Andrej Jerman
Marta Jerebič
Kardinal George Pell (foto: Vatican News)
Kardinal George Pell

Kardinal Pell spoznan za krivega spolnih zlorab

26.02.2019, 10:54 Marjana Debevec

Sodišče v Melbournu je danes kardinala Georgea Pella spoznalo za krivega spolne zlorabe dveh dečkov v 90. letih prejšnjega stoletja. V procesu je pričeval le eden od njiju, katerega identiteta ostaja skrita, drugi pa je že pokojni. Kardinal Pell se bo na obsodbo pritožil, saj vztraja, da je nedolžen.

Predsednik Avstralske škofovske konference, nadškof Mark Coleridge, je v imenu vseh škofov podal izjavo za javnost:

»Vest o obsodbi kardinala Georga Pella zaradi spolne zlorabe mladoletnih pred mnogimi leti je osupnila mnoge ljudi po vsej Avstraliji in vsem svetu, med njimi tudi avstralske katoliške škofe. Škofje se strinjamo, da moramo biti pred zakonom vsi ljudje enaki, in spoštujemo avstralski pravni sistem. Isti pravni sistem, ki je sprejel razsodbo, bo obravnaval tudi pritožbo kardinalovih zagovornikov. Upamo, kot vedno, da bo s tem procesom pravici zadoščeno. Medtem pa molimo za vse tiste, ki so bili zlorabljeni, in njihove svojce, ter znova zagotavljamo, da bomo storili vse, kar je v naših močeh, in zagotovili, da bo Cerkev varen prostor za vse ljudi, še posebej za mlade in ranljive

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Svet , Cerkev po svetu , Papež in Sveti sedež

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Lastnoročno podpisano pismo papeža Frančiška (photo: nadškofija Maribor) Lastnoročno podpisano pismo papeža Frančiška (photo: nadškofija Maribor)

Otroci v Malečniku pisali papežu. On pa njim nazaj.

Papež Frančišek je otrokom v Malečniku poslal osebno pismo, ki ga je tudi sam podpisal. Po besedah župnijskega upravitelja župnije Sebastijana Valentana gre za znamenje posebne papeževe ...