Marjan Bunič
Matej Kržišnik
Alen Salihović
Papež pred opoldansko molitvijo (foto: Vatican news)
Papež pred opoldansko molitvijo

Ljubezen do sovražnikov za kristjana ni ena od možnosti

24.02.2019, 14:13 Marjana Debevec

Nagovor pred opoldansko molitvijo pa je papež posvetil današnjemu evangeljskemu odlomku, ki nas vabi k ljubezni do sovražnikov. Slednja za Jezusove učence ni ena od možnosti, ampak zapoved.

Nič ni namreč večjega od ljubezni, ki drugemu povrne vso dostojanstvo, medtem ko ga sovraštvo in maščevanje oropata lepote tega, da je ustvarjen po Božji podobi. Po papeževih besedah gre za pravo revolucijo usmiljenja in ljubezni, katere nosilci so mučenci današnjega časa.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Svet , Cerkev po svetu , Papež in Sveti sedež

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Dr. Jože Možina s knjigo Slovenski razkol (photo: Rok Mihevc) Dr. Jože Možina s knjigo Slovenski razkol (photo: Rok Mihevc)

Novinarji in resnica, izkušnja dr. Jožeta Možine

Na god zavetnika novinarjev, sv. Frančiška Saleškega, se katoliški novinarji še posebej zavemo, kako pomembno je javnosti posredovati resnico. A žal imajo nekateri novinarji s tem težave, saj so ...

Janez Janša (photo: Rok Mihevc) Janez Janša (photo: Rok Mihevc)

Znano je ime novega mandatarja: Samo DaniJanša

Volitve so pred vrati in o tej temi bomo v oddaji »Spoznanje več, predsodek manj«, gotovo do njih še velikokrat spregovorili. Tokrat smo trenutno aktualno politično stanje pokomentirali s p. ...